Ivica Kralj i Ivica Iliev (© Star sport)
Ivica Kralj i Ivica Iliev (© Star sport)

Ivica Kralj se vratio u Partizan

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 13:04

Posle 14 godina legendarni golman opet u Humskoj, ovaj put kao deo uprave

Ostaje Partizan veran politici da vraća asove u Humsku 1. Bilo da je reč o aktuelnim ili bivšim igračima. Kad je o ovim drugima reč, tokom 2020. ponovo su angažovani Aleksandar Stanojević u ulozi šefa stručnog štaba, Igor Duljaj kao pomoćni trener, a trend da uticajni igrači iz prošlosti dobijaju posao na crno-beloj strani Topčiderskog brda nastavio je Ivica Kralj.

Nekadašnji reprezentativni golman promovisan je u novom koordinatora za sportska pitanja, a ujedno će biti i šef skaut službe kluba iz Humske 1. Na taj način će se pridružiti timu u kome su već Ivica Ilijev i Dejan Rusmir, kao ključni činioci sportskog sektora. S tim što će posao Kralja biti selekcija igrača od mlađih kategorija do prvog tima, uz konsultacije ko je od talenata i kad zreo za prekomandu u seniorski pogon.

Izabrane vesti

Presrećan sam što sam se vratio u svoju kuću, posebno u ovom trenutku, jer sam kroz funkcije koje sam obavljao poslednjih šest godina stekao neophodno iskustvo za ovaj posao. Jedno je igrati fudbal, a biti na poziciji u klubu nešto sasvim drugo. Radujem se što sam ponovo u svojoj kući i nadam se da ćemo nastaviti niz koji je započeo Stanojević“, rekao je Kralj po ustoličenju na novu funkciju.

Ivica Kralj je tokom igračke karijere čuvao gol Parnog valjka u tri mandata. Najpre kad je prekomandovan iz mlađih kategorija u prvi tim (1989-1998), pa kad se iz PSV-a vratio na pozajmicu (2001), da bi 2003. potpisao za crno-bele i bio deo ekipe koja se plasirala u Ligu šampiona, a dve godine kasnije i obezbedila prvo prezimljavanja nekog našeg kluba u Evropi, posle raspada SFRJ.

Osim Partizana (koji je napustio 2007), branio je još za Porto, PSV, Rostov, a karijeru je završio u slovačkom Spartaku iz Tranave.

Po okončanju golmanske karijere, Ivica Kralj je uplovio najpre u menadžerske vode, da bi se zatim posvetio funcionerskim poslovima. Januara 2015. postao je predsednik Mačve, da bi proteklog novembra podneo ostavku u superligašku iz Šapca, koji je s njim na čelu napredovao iz Prve lige do elitnog ranga.


tagovi

FK PartizanIvica Kralj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara