Foto: Reuters
Foto: Reuters

Izbegni prekid i uradio si pola posla

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.12.20. | 15:01

Brajton u poslednjem meču 11. kola Premijer lige dočekuje Sautempton (21.00). Vezista Svetaca Džejms Vord-Prauz je u odličnoj formi, učestvovao je kod šest golova svog tima, od kojih je pet došlo posle prekida

Na Ameksu se konačno nešto lakše diše. Posle ne preterano uspešnog starta, Brajton je na poslednjih šest utakmica osvojio sedam bodova, izgubivši samo jednom u tom periodu. Jasan znak da blaga promena taktike Grema Potera donosi rezultate.

Željan nadigravanja, engleski stručnjak se opekao u uvodna četiri kola – tri poraza – i u međuvremenu shvatio da bi zbog previše ofanzivnog pristupa njegov tim ponovo mogao da se nađe u borbi za opstanak. Brajton se više "ne zaleće" napred, dosta je fokusiraniji na svoj gol, a opet promena taktike nije uticala na efikasnost – Albion na samo jednoj utakmici u prvenstvu nije tresao mrežu (Barnli 0:0).

Izabrane vesti

Remi sa Liverpulom kod kuće u prethodnom kolu dodatno je pojačao optimizam Poterovih izabranika, i uneo još veću dozu samopouzdanja koja će im i te kako biti potrebna protiv Sautemptona na zatvaranju 11. kola Premijer lige (21.00).

Poterovi momci će morati da budu na oprezu ovog ponedeljka više nego obično. Jedino je Fulam ove sezone napravio više faulova od njegove ekipe, kojoj bi najpametnije bilo da izbegne prekide u blizini svog gola. Jer Džejms Vord-Prauz je spremio praćku: iz kornera je namestio po gol protiv Vile i Junajteda, a istim rivalima iz slobodnog udarca tresao mrežu tri puta. Ako uopšte ima igrača sa boljim prekidom na Ostrvu, mogu se pobrojati na prste jedne ruke. A večeras bi omaleni vezista mogao da ima ispomoć u vidu najboljeg strelca ekipe – Danija Ingsa! Prvi put posle mesec dana Englez se vraća u tim. U Ingsovom odsustvu išlo je mnogo teže, Sautempton je na tri meča osvojio četiri boda. Pored njega, u tim bi trebalo da se vrati i Nejtan Redmond, s tim da bi obojica verovatno meč počeli sa klupe. Na drugoj strani Tarik Lampti je odslužio suspenziju i stavio se na raspolaganje Poteru, dok zbog povreda neće biti Davija Propera, Aleksisa Mekalistera i Adama Lalane.

Sveci u meč ulaze posle još uvek svežeg, bolnog neuspeha na Old Trafordu, kojim su prekinuli niz od sedam mečeva bez poraza. Jer bili su Hazenhitlovi momci blizu da preko Junajtedovih leđa udare i osmu recku, već na poluvremenu su imali dva gola prednosti, ali je odbrana u nastavku u potpunosti zakazala. Nešto što se Sautemptonu desilo i na gostovanju Aston Vili, kada su rizikovali da za pola sata ispuste prednost od četiri gola. Ipak, generalni je utisak da na Sent Merizu imaju odličnu sezonu. A Ameks je idealno gostovanje za početak nove serije: nemaju Sveci poraz od Brajtona gotovo devet godina, iliti na osam utakmica.

PREMIJER LIGA - 11. KOLO

Subota

Barnli - Everton 1:1 (1:1)

/Brejdi 3 - Kalvert Luin 45+3/

Mančester Siti - Fulam 2:0 (2:0)

/Sterling 5, De Brujne 26pen/

Vest Hem - Mančester Junajted 1:3 (1:0)

/Suček 38 - Pogba 65, Grinvud 68, Rašford 78/

Čelsi - Lids 3:1 (1:1)

/Žiru 27, Zuma 61, Pulišić 90+3 - Bamford 4/

Nedelja

VBA – Kristal palas 1:5 (1:1)

/Galaher 30 – Furlong 8 ag, Zaha 55, 68, Benteke 59, 82/

Šefild Junajted – Lester 1:2 (1:1)

/Mekburni 26 – Perez 24, Vardi 90/

Totenhem - Arsenal 2:0 (2:0)

/Son 13, Kejn 45+1/

Liverpul - Vulverhempton 4:0 (1:0)

/Salah 24, Vajnaldum 58, Matip 67, Semedo 78ag/

Ponedeljak

21.00: (2,65) Brajton (3,20) Sautempton (2,75)

Odloženo

Aston Vila - Njukasl

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BrajtonSautemptonPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara