Artur Kabral (Reuters)
Artur Kabral (Reuters)

Izgleda da je Fiorentina naučila da se takmiči, ali ne treba joj još potpuno verovati

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.03.23. | 16:50

Viola vezala petu pobedu

Fiorentina je čudan tim. Igra na mahove i u serijama. Ili ne može nikoga da pobedi po mesec dana ili veže niz sjajnih rezultata.   

Sada je u onoj plus fazi. Viola je danas pobedom na gostovanju Kremonezeu (2:0) vezala petu pobedu u svim takmičenjima, ima šest pobeda i remi na poslednjih sedam utakmica. U ovako dobroj formi nije bila od početka sezone…

Izabrane vesti

Čak i kada je igrala dobro, Fiorentina u nekim utakmicama nije umela to da iskoristi. U poslednje vreme deluje kao prava takmičarska ekipa koja ume da kruniše dobru igru i šanse. A u glavnoj ulozi je opet bio brazilski napadač Artur Kabral koji ima šest golova na poslednjih sedam utakmica i defintivno je dobio bitku sa Lukom Jovićem za startnog centarfora Viole.

Istina, Kremoneze je jedan od najslabijih timova u ligi ali u poslednje vreme ne igra tako loše kao što rezultati govore. Iako je otpisan u borbi za opstanak, svima je težak zalogaj. Pogotovo je ovaj duel zanimljiv iz perspektive sledećeg.

Za dvadesetak dana će Fiorentina i Krmeoneze opet odmeriti snage u prvom polufinalnom duelu Kupa Italije, nakon što je fenerjraš Serije A napravio čuda u prethodnim rundama i eliminisao Napoli i Romu. Zato je ova pobeda za Violu bitna iz psihološkog aspekta… Tada će se videti od kakvog mentalnog materijala je satkan Italijanov tim.

Danas je prilično lako izašao na kraj sa Kremonezeom. Posle nepunih pola sata igre, Rolando Mandragora je natrčao na loptu u srcu šesnaesterca i zakucao neodbranjiv šut u mrežu domaćih. Sve je bilo rešeno početkom drugog poluvremena kada je Kabral odigeao dupli pas sa Mandragorom posle prodora Brekala i pogodio za 2:0.

Nikola Milenković je odigrao ceo meč za pobednički tim, Alekse Terzića nije bilo zbog povrede, a Luka Jović je ušao u igru u 68. minutu.

Iako Darko Lazović ovoga puta nije bio ni strelac, ni asistent niti je bio najbolji na terenu, Verona je uspela da osvoji novi bod u trci za opstanak. Na svom terenu je odigrala 1:1 protiv Monce koja je igrala odlično i više zaslužila pobedu.

Posle dosadnog prvog poluvremena bez nekog dobrog fudbala, usledilo je vatreno drugo. Simone Verdi je u svom stilu snažnim šutem pogodio za vođstvo domaćih ali je Stefano Sensi samo tri minuta kasnije poravnao rezultat posle prodora i asistencije odličnog Karlosa Augusta koji je jedno od otkrića sezone u Seriji A. Do kraja je Monca još jednom zatresla mrežu preko Kaprarija ali je gol poništen zbog čudne situacije koja je proglašena ofsajdom. Videćemo kasniju ekspertizu ali utisak je da je Monci poništen čist gol…

SERIJA A – 26. KOLO

Petak

Specija - Inter 2:1 (0:0)

/Maldini 55, Nzola 87 - Lukaku 83/

Subota

Empoli - Udineze 0:1 (0:0)

/Bekao 54/

Napoli - Atalanta 2:0 (0:0)

/Kvarachelija 60, Rahmani 77/

Bolonja - Lacio 0:0

Nedelja

Leče - Torino 0:2 (0:2)

/Singo 20, Sanabrija 23/

Kremoneze - Fjorentina 0:2 (0:1)

/Mandragora 27, Kabral 50/

Verona - Monca 1:1 (0:0)

/Verdi 51 - Sensi 55/

18.00: (1,75) Roma (3,70) Sasuolo (5,40)

20.45: (1,37) Juventus (4,90) Sampdorija (11,0)

Ponedeljak

20.45: (1,30) Milan (6,00) Salernitana (11,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Artur KabralMonca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara