Mladen Žižović (©YouTube/SportIN televizija/printscreen))
Mladen Žižović (©YouTube/SportIN televizija/printscreen))

Iznenađenje u Borcu posle šampionske sezone: Žižović na klupi umesto Marinovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 16:00

Banjalučani iznenada promenili trenera

Navikli smo da u Premijer ligi Bosne i Hercegovine klubovi menjaju trenere kao na traci. Kraj minule sezone na klupi je dočekao samo Vinko Marinović u Borcu, ali je iznenada i u redovima šampiona došlo do promene šefa stručnog štaba. U narednu sezone Banjalučani će verovatno ući sa Mladenom Žižovićem kao strategom, saznaje Mozzart Sport.

Među kandidatima je bilo više imena, razmatrao se i povratak Nenada Lalatovića ili angažovanje Nedima Jusufbegovića, ali je po svemu sudeći odlučeno da poverenje dobije nekadašnji prvotimac Borca.

Izabrane vesti

Žižović je trenutno slobodan u izboru nove sredine, pošto je tokom sezone raskinuo saradnju sa makedonskim Škupijem, gde je nekoliko puta bio proglašen za trenera meseca u makedonskom prvenstvu. Prethodno je radio u Al Kaludu iz Saudijske Arabije, Slobodi iz Tuzle, Zrinjskom i Radniku iz Bijeljine.

Iznenađujuća vest o promeni trenera u banjalučkom klubu stigla je na dan početka priprema za predstojeću sezonu, u kojoj će Borac igrati kvalifikacije za Ligu šampiona od prvog kola. Do rastanka Vinka Marinovića i Borca došlo je sporazumno.

"Vinko Marinović izrazio je želju za novom etapom u svojoj trenerskoj karijeri. Poštujući dosadašnji rad, rezultate, odnos prema našem klubu i želju Vinka Marinovića za novim trenerskim izazovima dogovoren je sporazumni raskid saradnje. FK Borac želi da se zahvali Vinku Marinoviću za sve što je uradio tokom trenerskog mandata u Platonovoj 6 koji je krunisan osvajanjem šampionske titule. Naš klub zajedno sa Vinkom Marinovićem napušta i Danimir Milkanović koji je dao nemerljiv doprinos na Borčevom šampionskom putu. Vrata našeg kluba ostaju vam otvorena za sva vremena i želimo vam puno sreće u nastavku trenerske karijere", navodi se u saopštenju Banjalučana.



tagovi

Borac BanjalukaPremijer liga BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara