Dušan Vlahović (©Shutterstock)
Dušan Vlahović (©Shutterstock)

Jakini u hvalospevima o Vlahoviću: Dušan je kao Bobo Vijeri, spreman je za Juve

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 18:50

Bivši trener Fiorentine ističe da reprezentativac Srbije ima sve što mu je potrebno da uspe u jednom velikom klubu

Ne prestaju priče o Dušanu Vlahoviću. Sezona je već neko vreme gotova, a Srbin je i dalje u žiži javnosti. To ipak ne čudi, s ozbirom da je iza bivšeg fudbalera Partizana blistava godina. Jedna od glavnih tema na Apeninima ovih dana je i sudbina srpskog reprezentativca, za kojeg retko koji klub iz evropskog vrha nije zainteresovan. O najboljem mladom igraču Serije A govorio je i njegov doskorašnji trener Đuzepe Jakini, koji tvrdi da je Vlahović spreman za novi korak u karijeri.

Utorak, 18.00: (1,52) Poljska (4,10) Island (6,75)

Izabrane vesti

Istini za volju, u prvom delu nedavno okončane sezone, srpski napadač nije dobijao puno prilika upravo kod Jakinija. Tek dolaskom Ćezarea Prandelija na klupu Srbin je dobio pravu šansu i iskoristio je najbolji mogući način. Kada je bivši selektor Italije odlučio da digne sidro, 57-godišnji stručnjak prepoznatljiv po specifičnom stajlingu (uz aut liniju je uvek sa kačketom na glavi) se vratio da dovrši posao. Uvideo je šta se krije u Vlahoviću, koji ga je uverio da je kadar za velike stvari. Pa i da je spreman za klub poput Juventusa.

"Najpre da dodam da bih zasluge za uspon ovog momka hteo da podelim sa dvojicom kolega koje jako poštujem, Montelom i Prandelijem. Dušan ima sve, tehniku, ličnost i snagu potrebnu da bi igrao za veliki tim. Da li za Juventus, Real Madrid ili Mančester junajted, nije na meni da kažem".

Jakini ističe i da je mladih napadača samo Erling Haland ispred srpske zvezde u usponu. Poredi ga i sa Paulom Dibalom i čuvenim Kristijanom Vijerijem.

"Posle Halanda, Dušan je najbolji napadač iz 2000. generacije. Vlahović je predodređen za velike stvari, kao što je to svojevremeno bio Dibala. Tehnički me podseća na Bobo Vijerija. Levonog, dobre građe, odličan u čuvanju lopte, precizan udarac, dobra tehnika i sjajan u napadanju prostora".

Nema sumnje da je pred Vlahovićem sjajna budućnost. Najveći evropski klubovi su već bacili udicu i teško će Viola uspeti da ga zadrži. Prvi čovek kluba iz Firence Roko Komiso je istakao da će učiniti sve da Srbin ostane na Artemio Frankiju, ali kada ponude počnu da stižu... Bilo kako bilo, posle sezone u kojoj je sa 21 golom bio treći strelac italijanskog šampionata (zajedno sa Luisom Murijelom iz Atalante), Dušan Vlahović ne mora da brine.



tagovi

Dušan VlahovićFjorentinaĐuzepe JakiniKristijan VijeriPaulo DibalaVinčenco Montela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara