Žan Pjer Nsame (©AFP)
Žan Pjer Nsame (©AFP)

Jang Bojs hladi šampanjac, Lucern stiže oslabljen u Bern

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.07.20. | 11:39

Šampion Švajcarske nije osetio gorčinu poraza na svom stadionu ove sezone, ima 12 vezanih trijumfa u Superligi pred svojim navijačima, pa se crno piše gostima

Ne predaje se Sankt Galen. Posle dva vezana poraza, posebno posle katastrofe na svom terenu potiv Bazela (0:5), svi su otpisali zeleno-bele. Ipak, četa Petera Cidlera slavila je u Cirihu sa 3:1 i stiigla na dva boda minusa u odnosu na lidera, Jang Bojs.

Šampion Švajcarske ima krunu na tacni. Danas (16.00) u Bern stiže Lucern koji je očajan u nastavku sezone. U slučaju očekivanog trijumfa domaćeg tima, u naredna dva kola je braniocu krune potreban verovatno sam bod jer ima bolju gol-razliku od direktnog rivala za titulu. Podsetimo, u poslednjem kolu Jang Bojs dočekuje Sankt Galen, ali taj meč mogao bi da ne odlučuje pitanje šampiona.

Izabrane vesti

Nekadašnji srpski reprezentativac Miralem Sulejmani igra dobro u poslednje vreme, konačno je zdrav, ali će nekadašnji igrač Ajaksa i Benfike verovatno da napusti tim narednog meseca pošto mu ističe ugovor sa timom iz Berna. Sve oči domaćina uprte su u najboljeg strelca Kamerunca Žan Pjera Nsamea. On je sa 29 golova ubedljivo najubojitiji golgeter Super lige Švajcarske. Drugoplsirani Sedrik Iten iz Sankt Galena zaostaje čak 13 pogodaka. Vođa napada Jan Bojsa je u formi, postigao je jedini pogodak u pobedi u Nojštaelu protiv Ksamaksa prethodne nedelje. Pre toga je postigao het-trik u Cirihu. Na poslednje četiri utakmice se upisao u listu strelaca. 

Kamerunac će verovatno da bude jedna od zvezda predstojećeg prelaznog roka u Evropi, a u Jang Bojsu već imaju spremnu zamenu, talentovanog Mešaka Eliju, koji je rođen u Kinšasi u DR Kongu. I u ovom šampionatu je dobijao šansu, postigao je dva gola na 10 utakmica, a naredne sezone bi trebalo da iskoči u prvi plan posle očekivanih odlazaka Nsamea i Sulejmanija.

Lucern ima samo bod u prethodnih pet kola. Trener Fabio Selestini u poslednje vreme ima mnogo problema sa povredama igrača. I dalje je bolnica u timu. Neće igrati Krisrtijan Švegler, Marko Burh, Blesing Eleke, Darijan Males, Ibrahim N'Daje i Vilijam Ndenge. Kod domaćina povređen je iskusni Francuz Gijom Oro, ali on ove sezone nije u prvom planu. Nsame ga je potisnuo iz startne postave.

Jang Bojs igra fantastično ove sezone na svom terenu. Nije poražen na 16 utakmica, ima čak 14 trijumfa. Tim iz Berna ima 12 vezanih pobeda pred svojim navijačima. U ovom šampionatu ova dva tima su odigrali tri utakmice, a skor je izjednačen. U Bernu je šampion slavio sa 1:0 krajem prošle godine.

Bazel ima teoretske šanse za titulu, ali je realnija borba za drugo mesto. Lugano ne bi trebalo da bude težak rival. Crveno-plavi su u dobroj formi, sakupili su 10 bodova u poslednja četiri kola. Servet dočekuje Ksamaks kome gori pod nogama i blizu je selidbe u niži rang. Domaćin njie bez motiva jer želi da osigura četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

ŠVAJCARSKA 1 – 34. KOLO

Subota

Sion - Tun 1:1 (0:0)

/Ndoje 80 - Havanar 84/

Cirih - Sankt Galen 1:3 (1:1)

/Kololi 16 - Kintela 2, Iten 48, Giljemenot 75/

Nedelja

16.00 (1,50) Bazel (4,40) Lugano (6,25)

16.00 (1,85) Servet (3,60) Ksamaks (4,30)

16.00 (1,25) Jang Bojs (6,50) Lucern (10,00)

***kvote su podložne promenama 



tagovi

Jang BojsLucernservetKsamaksŠvajcarska 1Lugano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara