Jang Bojs krvari pred dolazak u Beograd, Zvezda mora da se pazi strela momka iz Kinšase

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.09.23. | 22:25

Tim iz Berna vodio, ali izgubio na teškom gostovanju Sankt Galenu - 1:2

Negde se i očekivalo da Jang Bojs bude samo dobar sparing partner Lajpcigu u premijernom meču Lige šampiona, negde kao i Crvena zvezda Sitiju. Ali niko nije očekivao da će najbolji tim Švajcarske, baš kao i klub sa Marakane, početi da krvari u domaćem šampionatu.

Jeste Sankt Galen vrlo nezgodan tim, međutim ekipa Rafaela Vikija totalno je podbacila ove večeri i upisala prvi poraz u domaćem šampionatu. Uz sve to Jangere za vikend čeka gostovanje Grashopersu. Dovoljno da sa vrlo problematičnim samopouzdanjem dođu u Beograd 4. oktobra.

Izabrane vesti

Odmah da kažemo, igra Zvezinog rivala i najvećeg takmaca za treće mesto u grupi imala je dva pola. U dobrom delu meča Jang Bojs je delovao prilično defanzivno dobro, sa dominantnom ulogom jakog štopera Mohamedom Kamarom. Međutim, trener Rafael Viki napravio je veliku grešku u pripremi večerašnjeg meča. Ostavio je na klupi možda i najboljeg igrača Jang Bojsa, reprezentativca Švajcarske Itena. Prednost je dobio Žan Pjer Nsame, jedan od najboljih igrača švajcarskog tima u onim mečevima sa Crvenom zvezdom 2019. godine.

Međutim, Afrikanac nije ni senka igrača iz tog perioda. Gotovo da nije napravio nijednu smislenu akciju, što je rezultiralo vrlo impotentnim izdanjem Jang Bojsa u duelu sa Sankt Galenom. Sve se svodilo na pokušaje Mešaka Elije. Momak iz Kinšase, koji je pogodio i mrežu Lajpciga odličnim udarcem, svakako je neko na koga skauting služba Baraka Bahara mora da obrati posebnu pažnju. Jang Bojs je bio bezopasan u prvom poluvremenu, a potom pogodio iz prvog udarca u okvir gola.

Odapeo je Elija u kontri sa 30 metara. Nije to bio rezonski potez, ali njegova strela se zabila u sam gornji ugao. Nije mogao golman Sankt Galena da tu loptu isprati ni pogledom.

Imao je Jang Bojs vođstvo, međutim morao je da plati ceh suviše oprezner igre. Imao je i pre vodećeg gola Jang Bojsa, domaćin više napada, više šansi, više smislenih akcija.

Izvlačila se odbrana Jang Bojsa. Međutim, onda je puklo po levoj strani. Probio je Van Bos, na odbijenu loptu naleteo je Šubert i doneo izjednačenje.

Vrlo brzo, u roku od tri minuta, viđen je preokret. Pogrešio je momak srpskog porekla Ugrinić, a poentirao drugi Srbin, pitomac Bazelove škole, Mihailo Stevanović. Dovoljno da Sankt Galen izbije na drugu poziciju, ispred večerašnjeg rivala i Zvezdinog konkurenta u Ligi šampiona.



tagovi

Jang Bojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara