Asano protiv Mongolije (© Reuters)
Asano protiv Mongolije (© Reuters)

Japanci brojali do 14, Takuma Asano pogodio u nadoknadi, upisao i dve asistencije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 14:44

Druga najubedljivija pobeda u istoriji Samuraja

Potvrdio je Takuma Asano formu iz kluba i u dresu reprezentacije. Doduše, Mongolija služi za popravljanje gol-razlike i jedna od od najlošijih selekcija na azijskom kontinentu, po nekim parametrima podseća na pojedine superligaške timove, međutim, za crno-bele i njivog krilnog napadača najbitnije je da se mreža trese.

Na stadionu u Čibi, 40 kilometara jugoistčno od Tokija, čak 14 puta! Za drugu najubedljiviju pobedu Samuraja u istoriji. Filipine su 27. septembra 1967. tukli 15:0. Današnjih 14:0 su očekivani, jer je ukupna gol-razlika na poslednja četiri meča Japan i Mongolije iznosila fascinantnih 57:0.

Izabrane vesti

Od tih 14 lopti u mreži autsajdera, Asano je smestio jednu. I to u prvom minutu nadoknade. Bio je to njegov prvi pogodak za državni tim posle polovine oktobra 2019. kad je bio precizan na gostovanju Tadžikistanu. Prethodno je pogađao protiv Bugarske, Tajlanda i Australije. Osim toga, Takuma se u finišu istakao dvema asistencijama.

Selektor Hadžime Morijasu uveo ga je u igru početkom drugog poluvremena, kad je favorit već imao ubedljivo vođstvo (5:0). Golove za Japan postigli su Osako (tri), Ito, Furuhaši, Inagaki (po dva), Minamino, Kamada, Morita, dok je jedan pogodak zapravo autogol Tuje.

Ovo je Japanu bila peta pobeda iz isto toliko kola na tabeli Grupe F drugog kruga mundijalskih kvalifikacija. Na taj način ostao je van domašaja Kirgistana i već je izborio plasman u narednu rundu.

AZIJSKE KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO, GRUPNA FAZA - 8. KOLO

GRUPA F

Utorak

Mogolija - Japan 0:14 (0:5)




tagovi

FK Partizanfudbalska reprezentacija Japanareprezentacija JapanaKvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoTakuma Asano

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara