"Andrij Jarmolenko"
"Andrij Jarmolenko"

Jarmolenko može da ide, ali nikako u Everton i Stouk!

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.16. | 18:25

„Dinamo je Dinamo, a Stouk je Stouk. Mi igramo Ligu šampiona, a Stouk se bori za opstanak“, objašnjava predsednik Kijevljana zašto će pažljivo izabrati budući klub za najboljeg fudbalera

Andrij Jarmolenko

Dinamo iz Kijeva spreman je da proda svog najboljeg igrača Andrija Jarmolenka, ali samo nekom od top evropskih klubova, nikako Evertonu ili Stouku.

Izabrane vesti

Predsednik Ihor Surkis potvrdio je da je spreman da sasluša sve ponude za reprezentativca Ukrajine, koji ima ugovor do juna 2020. godine, ali kaže da cena mora da bude prava. Jedno je sigurno, Jarmolenko sigurno neće preći u Everton ili Stouk, koji su do sada javno pokazali intereovanje za njega.
„Verujem da će Jarmolenko na leto napustiti Dinamo. Situacija je, za razliku od prošle godine, mnogo drugačija. Na primer, Borusija iz Dortmunda nas je kontaktirala dva dana pre isteka prelaznog roka. Ako dobijemo ponudu koja zadovoljava naše želje, ali i njegove, pustićemo ga. Moja jedina odluka je da neću prodati Jarmolenka Evertonu ili Stouku. Nema šanse“, kaže Surkis.

Čelnik šampiona Ukrajine objašnjava ovako tvrd stav.
„Dinamo je Dinamo, a Stouk je Stouk. Mi igramo Ligu šampiona, a Stouk se bori za opstanak“, ističe Surkis

Predsednik Dinama napominje da će o njegovom transferu razmatrati posle Evropskog prvenstva u Francuskoj. Logično, očekuje da mu cena skoči, a otkriva i zanimljiv detalj iz zimskog prelaznog roka kada je napadač Kijevljana umalo završio u Kini.
„Imao sam ponudu iz Kine, sve je bilo gotovo, para sasvim dobra, ali Andrij niježeleo da dođe na sastanak sa čelnikom tog kluba. Rekao mi je da ga to ne zanima, već samo da želi u Bundesligu ili Premijer ligu. Pričaćemo posle Evropskog prvenstva, ali u 26. godini mislim da mu je vreme da ode u vrhunski klub. Vrhunski fudbaler mora da igra za isti takav klub“, zaključio je Surkis.

(FOTO: Action Images)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

TransferiDinamo KijevAndrij Jarmolenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara