Mesut Ozil (©Reuters)
Mesut Ozil (©Reuters)

Javio se i Mesut Ozil o Superligi: Teško je razumeti ovu odluku

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.04.21. | 14:29

Bivši igrač Arsenala protivnik novog takmičenja

Nije Mesut Ozil miljenik navijača Arsenala, ali njegov stav o Superligi mogao bi da poboljša sliku o njemu u očima pristalica Tobdžija.

Vezista Fenerbahčea javno se usprotivio formiranju novog takmičenja, čiji su osnivači njegov bivši klub i još 11 moćnika evropskog fudbala (Mančester junajted, Liverpul, Mančester Siti, Čelsi, Totenhem, Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Inter, Milan i Juventus).

Izabrane vesti

"Klinci odrastaju maštajući o osvajanju Lige šampiona i Svetskog prvenstva, a ne tamo neke Superlige. Uživanje u velikim utakmicama je zbog toga što se one igraju jednom ili dvaput godišnje, a ne svake nedelje. Stvarno mi je, kao i svim fudbalskim navijačima, teško da razumem ovakvu odluku", napisao je Ozil na društvenim mrežama.

Bivši reprezentativac Nemačke dugo je odbijao da ga Arsenal proda zbog neubedljivih partija. Bio je najplaćeniji igrač kluba sa platom koja je iznosila skoro 20.000.000 evra godišnje, zbog čega su navijači londonskog kluba bili besni na njega, ali je na kraju pristao na raskid saradnje šest meseci pre isteka ugovora i pritom se odrekao skoro 8.000.000 evra.

Ozil je samo jedan u nizu onih koji su javno kritikovali vest o formiranju Superlige. Pritisak na pomenute klubove da promene odluku je ogroman, ali teško je poverovati da će odstupiti od svog plana.


tagovi

ArsenalMesut OzilEvropska Superligasuperliga Evrope

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara