Pogodak Masopusta (© Reuters)
Pogodak Masopusta (© Reuters)

Javio se Masopust, ali je gol večeri postigao Sokol (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 22:20

Česi savladali Albaniju u generalnoj probi pred EURO – 3:1

Davno su prošla vremena kad je Evropa strahovala od Čeha. Pre 25 godina izgubili su od Nemačke finale na Vembliju, ali su imali sjajnu selekciju (Patrik Berger, Pavel Kuka, Karel Poborski), sjajan utisak ostavili su i u Portugalu 2004 sa Pavelom Nedvedom, Milanom Barošem, Janom Kolerom (treće mesto), otad im niko ne daje šanse na velikim takmičenjima, ali će makar nekoliko dana nacija verovati da može da napravi pristojan rezultat ovog leta.

Naročito posle sigurnih 3:1 protiv Albanije u Pragu, poslednjoj proveri pred okršaje sa Škotskom, Engleskom i Hrvatskom na Prvenstvu Evrope. U takvom društvu možda budu mina. Još ako se razigra ove večeri rasploženi Lukaš Masopust...

Izabrane vesti

Momak koji nosi prezime jednog od najcenjenijih čeških fudbalera svih vremena, Jozefa, najboljeg fudbalera Evrope 1962, sposobnog da kreira pobedu kao zamajac pred završni turnir. Asistencijom i golom. Najpre je u 18. minutu probio desnom stranom, centrirao na levicu Patrika Šika, a napadač Leverkuzena atraktivno pogodio cilj, da bi u 68. potegao sa ivice kaznenog prostora u dalji ugao i drugim pogotkom za državni tim vratio prednost domaćinu. Slavlje je pečatirao defanzivac Sparte, Ondrej Čelustka.

Ruku na srce, najlepši detalj na utakmici nisu izveli Česi. Učinio je to Albanac Sokol Cikeleši. Pred kraj prvog dela (42. minut) rešio je, kao iz besa, da opali sa skoro 30 metara i spektalularnim pogotkom naterao domaćina da više zapne. Što mu je u nastavku uspelo.

Za Češku su igrali: Valcik – Cufal, Čelustka, Kalas, Boni – Souček, Kral (od 64. Holeš) – Masopust (od 74. Pešek), Darida (od 74. Barak), Jankto (od 65. Hlošek) – Šik (od 65. Pekhart).



tagovi

Fudbalska reprezentacija Češkereprezentacija ČeškeEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara