llić u dresu mlade reprezentacije protiv Brazila (© MN Press)
llić u dresu mlade reprezentacije protiv Brazila (© MN Press)

Javor spreman za elitu, a Ilić za odlazak: Ili inostranstvo ili Superliga

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.08.21. | 10:43

Mladi napadać posle devet golova u prethodnoj sezoni želi da se oproba u jačem takmičenju od Prve lige

Spreman je Javor za snažan napad plasman u elitu, a njegov špic za odlazak u inostranstvo. Ekipa iz Ivanjice je tokom pripremnog perioda poobarala sve rivale kao kuglaš kegle, mada bi u osvit sezone u Prvoj ligi mogla da ostane bez strelca devet golova u minulom ciklusu na elitnoj sceni.

Mladi napadač Andrej Ilić vredno trenira pod komandnom palicom novog trenera Milovana Milovića, svestan da je u prethodnom izdanju Superlige skrenuo pažnju na sebe.

Izabrane vesti

Dogovorio sam se sa ljudima iz Javora da sezonu počnem u Ivanjici. Maksimalno sam posvećen treninzima, s tim da ako dođe ponuda pričamo o transferu. Lepo mi je bilo minulih deset meseci u Ivanjici, samo mi se čini da je za moj fudbalski razvoj bolje da napravim korak dalje. Taj stav podržali su čelnici kluba, jasno je i njima da bi u slučaju povoljne ponude bilo dobro i Javoru i meni“, predočio je Ilić za Mozzart Sport.

Njegove ambicije su da se potvrdi u jačem takmičenju od Prve lige, kroz koju će Javor tražiti povratak u društvo najboljih srpskih klubova.

Izuzetno sam motivisan da se oprobam u inostranstvu. Nije da preskačem razrede, ali me posle devet golova u Superligi zanima da li bih takav učinak mogao da ponovim ili repriziram van granica. Mlad sam, gorim od želje za dokazivanjem. Daleko bilo da bežim od Superlige, prihvatio bih da još jednu sezonu provedem u tom takmičenju, međutim, u ovom trenutku moja želja i prioritet je neka jača liga „preko“.

Da je povukao dobar potez kad se posle epizode u Kruševcu preselio na stadion kraj Moravice videlo se po pozivu u mladu reprezentaciju Srbije i ulozi startnog špica na kontronim mečevima sa Rusijom i Brazilom. Otuda i interesovanje jednog škotskog i jednog austrijskog kluba za izdanka Partizanove škole.

O tome više zna moj agent Nenad Asanović, prepustio sam mu sve poslove na planu daljeg angažmana. Moje je da se svakodnevno dokazujem na treninzima i utakmicama. Da, tačno je da je Javor ispao iz Superlige, ali sveukupno sezona je bila dobra kako za klub, koji se časno borio, tako i za mene, a s obzirom da mi je bila potrebna sredina koja mi veruje. Hvala treneru Igoru Bondžuliću, dao mi je šansu, vratio sam golovima, mogao sam možda još neki da postignem. Biće ih...“

Koliko je Javor ozbiljan u nameri da se vrati u Superligu pokazao je angažovanjem Radovana Ćurčića za sportskog direktora, Milovana Milovića za trenera, te Obiore Odite, Eliomara Silve, Pavla Ivelje i Ivana Petrovića u igračkom kadru.

„Vidi se da Oditi i Eliomaru prija Ivanjica, već su igrali ovde, ljudi ih prepoznaju, a nama mladima njihovo iskustvo može da bude dragoceno. Baš se dobro slažemo na treninzima, odliči su igrači, od njih dosta da učim. A za Javor ne brinem. A bez mene, to je ekipa za Superligu. Sigurno“, optimista je Andrej Ilić.

Inače, Javor je tokom leta istakao kandidaturu za ekspresan povratak u Superligu. Na sedam kontrolnih utakmica zabeležio je sedam pobeda, uz gol-razliku 14:0, a narednog petka od 20 časova, u okviru premijernog kola Prve lige dočekuje Loznicu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


tagovi

Andrej IlićJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara