Jedan dečko igra u Srbiji i poklapa se 90,2% sa Eduardom

Vreme čitanja: 1min | ned. 03.05.20. | 20:39

Kakva je sličnost između napadača Seltika Odsona Eduarda i Umara Sadika?

Možda ste čuli, možda i niste, za Driblab. To je, piše škotski Herald, platforma koja sarži podatke o fudbalerima širom Evrope, a korišćena je mnogo puta do sada u Premijer ligi, Bundesligi, Primeri, uključujući timove poput Valensije i Selte u transferima i procenama potencijalnih akvizicija.

Škotski Seltik koristi platformu već godinu i po dana. Zbog toga je novinar Heralda probao da istraži koji igrač se poklapa sa Odsonom Eduardom, napadačem Seltika koji bi mogao da ode na leto, a platforma je pokazala prstom ka Umaru Sadiku iz Partizana.

Izabrane vesti

S obzirom da kod Seltika postoji nesigurnost kod Eduarda i pitanja njegovog ostanka, preko ove platforme je Salvador Karmona, koji je izvršni direktor Driblaba, na zahtev novinara, potražio igrača sličnog profila u ligama koje nisu ove najjače(lige petice) i  koji su u cenovnom rangu bliskom Seltikovom džepu.

 I, našao je tako Umara Sadika.
"Prema našim podacima ima jedan igrač koji nastupa u Srbiji i poklapa se 90,2 odsto sa Eduardom. On ima veoma slične performanse kao Eduard, ali igrao je već za Rendžers u karijeri pa verovatno nije baš realno da bi ga Seltik kupio", rekao je Karmona, bivši meksički fudbaler, sada šef pomenute platforme za statistiku.

Eduard je bivši fudbaler Pari Sen Žermena, ima 22 godine i visok je 187 centimetara. Godinu dana je mlađi od Sadika i pet centimetara niži.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara