Jedinstven slučaj - dobio poziv u dve reprezentacije koje igraju jedna protiv druge?!

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 17:39

U pitanju je štoper Fajenorda Markos Senesi...

Štoper Fajenorda Markos Senesi (25) proživljava verovatno najuzubdljivije dane dosadašnje karijere. Momak rođen u Konkordiji (Argentina) iduće nedelje igra finale Lige konferencije sa roterdamskim velikanom, a već 1. juna trebalo bi da debituje za reprezentaciju Argentine.

Ono što je zanimljivo u njegovom slučaju jeste sledeći podatak: na Senesija sve do ovog proleća Lionel Skaloni nije obraćao previše pažnje, nije ga kontaktirao, niti stavljao na širi spisak, da bi kada je shvatio da bi mogao da ga izgubi (jer ovaj ima i italijansko državljanstvo) nagradio njegove odlične igre tokom čitave sezone prvim pozivom u nacionalni tim. Za razliku od selektora Argentine, Roberto Mančini je pre određenog vremena pozvao Senesija i saopštio mu da računa na njega, nagovestio da će ga pozvati za narednu reprezentativnu akciju. E sad, u celoj priči posebno je zanimljivo to što se 1. juna sastaju upravo Italija i Argentina?!

Izabrane vesti

Dakle, Senesiju je Mančini najavio da će ga zvati, dok ga je Skaloni i zvanično pozvao. Tako se 25-godišnji defanzivac praktično našao na dva spiska, i to selekcija koje treba da igraju jedna protiv druge.

Takav slučaj nije se nikada dogodio.

Naravno, Senesi se zahvalio Mančiniju čim je shvatio da će dobiti priliku da igra za svoju domovinu...

"Osećam se privilegovano jer me žele dve zemlje, dvojica selektora. Morao sam da se odlučim i izbor je pao na Argentinu", kazao je nedavno Senesi.

Podsetimo, Argentina i Italija odmeriće snage na Vembliju kroz 12 dana kao prvaci dva najfudbalskija kontinenta - Evrope i Južne Amerike.


tagovi

Markos Senesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara