Jednog su oživeli, na redu je drugi: Flamengo je doveo najveće brazilsko razočarenje da rešeta mreže!

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.01.20. | 17:24

Fiorentina odahnula

Kada je pre godinu dana doveo Gabrijela Barbosu ‘Gabigola’ na pozajmicu iz Intera i pristao da plaća celu njegovu ogromnu platu, mnogi su se smejali brazilskom Flamengu. U Evropi je ‘Gabigol’ stekao nadimak ‘Gabipromašaj’ posle očajnih izdanja u Interu i Benfiki. Ali u Flamengu je za godinu dana pokazao zašto je važio za jednog od najvećih talenata brazilskog fudbala kada je igrao u Santosu i zašto je Inter izdvojio skoro 30.000.000 evra za njegovu kupovinu. Na pozajmici u Flamengu je dao 43 gola na 59 mečeva, postao najbolji strelac i igrač ekipe, doneo Rubronegrima titule u Kopa Libertadores i Seriji A i ispostavio se kao pun pogodak.

Sada Flamengo planira da nešto slično uradi sa još jednim velikim talentom brazilskog fudbala koji je razočarao u Evropi. Danas je velikan iz Rio de Žaniera potvrdio da je doveo brazilskog napadača Pedra (22) iz Fiorentine. U pitanju je pozajmica na godinu dana vredna 1.000.000 evra uz opciju da ga Rubronergi otkupe sledeće zime za dodatnih 10.000.000 evra. Na taj način bi Fiorentina mogla da izvuče 11.000.000 evra uloženih u Pedrovu kupovinu prošlog leta od Fluminensea.

Izabrane vesti

Kako je Viola tako brzo digla ruke od Pedra?

Brazilac je od dolaska u Firencu imao probleme sa povredama, teško se uklapao, došlo je i do golgeterske eksplozije Dušana Vlahovića, a potom je iz Vulvsa stigao i Patrik Kutrone. Za Pedra više nije bilo mesto s obzirom da ništa nije pokazao, da je na četiri prvenstvena meča za Fiorentinu upisao samo 59 minuta i nije postigao gol. Želeo ga je ove zime i Gremio, nudio desetak miliona evra, ali je igrač hteo samo u Flamengo i klub sa Marakane je na kraju uspeo da ga dovede.

Interesantno je da je Pedro dete Flamenga, ali je sa 15 godina odbačen i napustio je klub. Put ga je odveo u redove najvećeg gradskog rivala Fluminenesea gde je zablistao kao 18-godišnjak i čak skrenuo pažnju Real Madrida. Međutim, doživeo je povredu, cena mu je pala i Flamengo je još prošlog leta pokušao da ga dovede. Nudio je Fluminenseu čak 12.000.000 evra, ali gradski rival ni po koju cenu nije želeo da pojačava konkurenciju i pristao je na manju ponudu Fiorentine. Sada je Flamengo ipak uspeo i Pedro se vratio kući.

Trebalo bi da čini napadački tandem baš sa Gabigolom na čijem otkupu Flamengo radi mesecima i uskoro se očekuje zvanična potvrda. Otkup Gabigola bi značio i kraj uzbudljivog prelaznog roka velikana sa Marakane. Zadržan je kompletan šampionski tim iz prošle sezone osim maldog Rejnijera koji nije ni imao bitnu uogu i prodat je Realu za 30.000.000 evra.

A dovedena su ozbiljna pojačanja.

Pedro je peto veliko pojačanje Flamenga ove zime. Prvi je kao slobodan igrač došao štoper Gustavo Enrike (26) iz Santosa. Potom je od moskovskog Spartaka pozajmljen krilni napadač Pedro Roša kojeg su Rusi pre dve i po godine doveli iz Gremija za 12.000.000 evra. Pre dva dana je promovisan i atraktivni krilni napadač Mišael (23) koji je kupljen od Gojasa za 7.500.000 evra. Juče je potpisao zadnji vezni Tijago Maja kojeg je pre tri godine jurilo pola Evrope, a kupio ga je Lil za 14.000.000 evra. Sada je stigao i Pedro.

Flamengo ima tim koji može da odbrani obe krune osvojene prošle godine…


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara