Foto: AFP
Foto: AFP

Jenkiji korak bliži Kataru, Džoel Kembel čuva nadu Kostarikancima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 03:39

Sjedinjenje Američke Države ubedljive protiv Hondurasa - 3:0

Završna, treća runda KONKAKAF kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ulazi u cilju ravninu, ali ništa još uvek nije u potpunosti jasno. Ono što sto se ipak nazire, jeste da bi Sjedinjene Američke Države mogle da se vrate na kontinentalnu smotru, nakon što su posle sedam uzastopnih plasmana na istu, propustile onu u Rusiji. Jenkiji su u 11. kolu ubedljivo savladali Honduras i na tri runde pre kraja napravili veliki iskorak ka Kataru - 3:0 (2:0).

Selekcija Grega Belhatera će, osim u slučaju ubedljive pobede Meksika nad Panamom (trenutno imaju bolju gol-razliku za četiri pogotka) u poslednjem meču 11. runde, zadržati drugu poziciju, a u slučaju remija na stadionu Asteka ostvariće i bodovnu prednost pred završne borbe u kvalifikacijama.

Izabrane vesti

Honduras, uz Jamajku jedini bez šanse da se umeša u istu, i dalje čeka na prvu pobedu. Večeras joj nije bio ni blizu. Da bi došao do nje, prvo mora da šutne ka golu rivala, a fudbaleri Ernana Darija Gomeza u okvir Tarnerovog nisu uputili nijedan. Nije se doduše ni očekivalo od najneefikasnije reprezentacije u kvalifikacijama da zatrese mrežu SAD. Kao što se nije moglo očekivati da će odbrana koja je do večeras primila 18 golova na deset utakmica izdržati nalete Jenkija.

Jeste, ali svega osam minuta, koliko je Vestonu Mekeniju bilo potrebno da pogodi glavom posle prekida, nakon kojeg je, samo sa zemlje, pola sata kasnije pogodio Voker Cimerman. Štoper Nešvila bio je posebno inspirisan večeras, pošto je pored gola, sredinom drugog dela, doduše uz dosta sreće, upisao i asistenciju kod gola Kristijana Pulišića koji je ušao u igru svega četiri minuta ranije.


Šanse da se domogne makar doigravanja zadžala je Kostarika minimalnom pobedom nad Jamajkom - 1:0 (0:0). Trijumf Kostarikancima doneo je Džoel Kembel, zaboravljeni bivši fudbaler Arsenala, svojim prvim golom u kvalifikacijama.

Kembel, trenutno igrač meksičkog Montereja, pogodio je u 62. minutu, nepunih 60 sekundi pošto je golman Jamajke Andre Blejk odbranio jedanaesterac Selsu Borgesu.

KONKAKAF, KVALIFIKACIJE ZA SP - TREĆA RUNDA, 11. KOLO

Četvrtak

Jamajka - Kostarika 0:1 (0:0)

/Kembel 62/

SAD - Honduras 3:0 (2:0)

/Mekeni 8, Cimerman 27, Pulišić 68/

Salvador - Kanada (u toku)

04.00: (1,38) Meksiko (4,60) Panama (9,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.reprezentacija Sjedinjenih Američkih Državafudbalska reprezentacija Kostarike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara