Jirgen Klop odbrusio engleskim novinarima: U Srbiji smo, nemojte da me pitate o Šaćiriju

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.11.18. | 18:50

„Ne možemo mi da ispravljamo to. Na mojoj planeti uvek se politika mešala u život“, rekao je Liverpulov trener

Džerdan Šaćiri, odnosno njegovo odsustvo iz Liverpulovog tima, očekivano prva tema na konferenciji za novinare Jirgena Klopa u Ljutice Bogdana. Temu su potencirali engleski novinari. Dobro raspoloženi Nemac sebi nije dozvolio da padne u zamku. Isprva diplomatski.
Mnogo puta sam donosio odluke o tome ko će da igra, a ko ne i za sada su me uvek igrači slušali, pa je tako i Šaćiri. Već smo objavili saopštenje u kome je svako ko zna da čita mogao da pročita sve. Predstavljamo jedan od najvećih fudbalskih klubova na svetu i ovde smo da igramo fudbal. Ljudi ovde više znaju o tome i situacija je takva da smo rešili da ga ostavimo kod kuće“, rešio je Klop.

Međutim, pošto se na odgovoru insistirali ton se zaoštrio. Konkretno, pitanje je glasilo: da li mu je žao što politika utiče na sport?
Nije to moj posao. Nije ni vaš da postavljate takva pitanja. Trebalo bio da smirimo tenziju. Mi smo u Srbiji, poštujemo ovu zemlju i nemojte da me ovde pitate o Šaćiriju. Ne možemo mi ovde da ispravimo tu situaciju. A politika je uvek uticala na život. Barem na mojoj planeti. Da je došao, pričalo bi se samo o tome, a mi smo želeli da se priča o fudbalu. Samo me vi novinari iz Engleske to i pitate, ne vidim da neko od naših domaćina insistira na toj temi“, odbrusio je Klop i tu se priča završila.

Izabrane vesti

Da se vratimo na teren. Da li se uoči meča čuo i o Srbiji posavetovao sa dugogodišnjim saradnikom Željkom Buvačem koji je prošle sezone otišao iz Liverpulovog stručnog štaba?
Ne“, kratko i jasno.

A da li je od Buvača nešto naučio iz srpskog jezika?
Nažalost ne, previše je komplikovan. Igrao sam i sa nekim igračima iz Srbije i Hrvatske i verovatno bih mogao dobro da opsujem, ali ne verujem da to želite da čujete“, rekao je Klop, ali se koje pitanje kasnije ipak ispravio i na pristojnom srpskom rekao.
Slobodan dan“.

Pa pojašnjenje.
“Je l’ tako? To su uvek tražili moji saigrači

I o samoj utakmici, u konkurenciji Pari Sen Žermena i Napolija onaj koji bi izgubio bodove protiv Zvezde teško bi mogao do nekog od prva dva mesta? Takvo je bar uvreženo mišljenje...
Tako izgleda svima sa strane, ali ne vidim zašto ne bismo osvojili bodove i na dve naredne utakmice. Nije da nam je sutra jedina šansa. Nije nam potreban dodatan pritisak na ramenima“.

Naravno, nezaobilazna tema je i atmosfera u Beogradu.
Ne plašimo se. Jedan od razloga zbog kojih uživam u ovom poslu je baš ta atmosfera. Ja to volim. Uostalom, jedini meni poznat način da ubiješ atmosferu je ako igraš zaista dobar fudbal“.

A koja je to bila nauzavrelija atmosfera koju je Klop iskusio u karijeri?
Sevilja. Igraoo sam tamo sa Majncom, Dortmundom i Liverpulom. Moram da kažem Sevilja“, pojasnio je Jirgen Klop u poslednjem obraćanju javnosti pred susret četvrtog kola Grupe C Lige šampiona.

FOTO: Reuters


tagovi

Jirgen KlopLiga šampionaDžerdan ŠaćiriFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara