Jirgenu Klopu je ispunjena najveća želja!

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.07.19. | 20:54

Heroj potpisao novi ugovor

Liverpul nije doveo nijedno pojačanje od početka prelaznog roka, ali je danas pao potpis koji je Jirgen Klop najviše priželjkivao.

Belgijski napadač Divok Origi je produžio ugovor sa Liverpulom, a spekuliše se da je saradnja ozvaničena do 2023. godine. Dosadašnji ugovor mu je isticao narednog leta i Liverpul je bio u neprijatnoj situaciji da ga narednog leta izgubi bez obeštećenja. Međutim, nisu finansije motiv zbog kojih je prvak Evrope potpisao novu saradnju sa junakom osvajanja Lige šampiona, već se Jirgen Klop vodio sportskim motivima. Nemac je želeo Origija u timu i smatra da će Belgijanac biti od velike pomoći u narednim sezonama.

Izabrane vesti

Origi je došao u Liverpul pre pet godina iz Lila za 10.000.000 funti i prvu sezonu je ostavljen u Lilu kao pozajmljen igrač. Kasnije se dve i po godine mučio da se dokaže i u januaru 2018. godine je poslat na šestomesečnu pozajmicu u Volfzburg. I prošlog leta je bio na rubu odlaska, izgledalo je da Klop ne veruje u njega, ali ga je ipak zadržao.

I pogodio je! Origi je bio junak iz senke u pohodu na titulu prvaka Evrope. Dao je ključne golove protiv Barselone u polufinalu, a potom i pogodak koji je rešio pitanje pobednika u finalu protiv Totenhema.

Ovog leta su ga želeli Bajer Leverkuzen, Roma, Vulverhempton, Sevilja i Betis , ali ga je Klop nagovorio na produžetak ugovora uz obećanje o ozbiljnijoj ulozi u timu. Origi nema otkupnu klauzulu u novom ugovoru što dovoljno govori o Liverpulovim namerama sa njim.
“Mislim da će sledeća sezona biti posebna i da ću iskoristiti šansu. Veoma sam srećan što sam potpisao novi ugovor. Uvek sam se osećao lepo u Liverpulu, postao sam čovek u ovom klubu i znao sam da ćemo nastaviti saradnju. Ovo je specijalan klub”, rekao je Origi po potpisu ugovora.

Ni Jirgen Klop nije krio oduševljenje.
“Ovo je “vin-vin” situacija. Priča koju samo fudbal može da ispiše. Nikada neću zaboraviti situaciju iz 2016. protiv Evertona kada ga je povredio Funes Mori. Divok je bio u životnoj formi, svi smo mnogo očekivali od njega, a onda mu se to desilo. Znali smo da se takve stavri dešavaju u fudbalu, ali kada pogledate kakav je ta povreda imala uticaj na Origijevu karijeru… To je baš tužna priča jer se mnogo mučio da se oporavi. Pregurao je mnogo toga. Povreda, pozajmica u Voflzburgu gde mu nije dobro išlo, povratak, razmišljanja o odlasku i onda je došla prošla sezona. To nije bilo čudo, već lepši deo njegove priče u Liverpulu. Sazreo je, na treninzima se to videlo. Igrao je u sredini, pa na levom krilu što mu nije priordna pozicija. Onda smo videli da je opet spreman za “devetku” i uspeo je u tome. Postigao je neverovatno važne golove. Lepo je što je želja za novim ugovorom bila obostrana. Sreća je da smo imali dovoljno vremena da ga sačekamo i sada je izrastao u divnog igrača”, rekao je Klop.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara