(©Starsport)
(©Starsport)

Jojić pričao Nemcima: U Srbiji postoji samo jedna prava utakmica, osetio sam pritisak kada sam se vratio

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.10.22. | 17:05

„U prvom meču Keln nije zaslužio da izgubi od Partizana“, ocenio bivši igrač oba kluba

Bilo je više fudbalera koji spajaju istoriju Partizana i Kelna. Od legendarnog, nedavno preminulog golmana Milutina Šoškića do poslednjeg u nizu Miloša Jojića.

Doskorašnji vezista crno-belih je za Jarčeve igrao u periodu od 2015. do 2018. i to mu je najplodonosniji deo internacionalne karijere. Zbog toga je Jojić bio interesantan Nemcima, koji su ga intervjuisali pred drugi okršaj Partizana i Kelna u grupi Lige konferencije.

Izabrane vesti

Jojić je ocenio da Keln nije zaslužio poraz u prvom susretu.

Naravno da sam gledao utakmicu. Keln je diktirao ritam, dok je Partizan čekao kontre. Partizan je poveo golom iz kornera i imao nekoliko opasnih kontri u drugom delu. Ali, Keln nije zaslužio da izgubi“, ocenio je Jojić za sajt Kelna.

A, kada je sutrašnji susret u pitanju...

Očekujem dobru utakmicu i više golova nego u prvoj. Ne znam kakav će tim Baumgart da izvede. U prvoj utakmici nekoliko prvotimaca je bilo na klupi. Svejedno, Keln je igrao dobro, pogotovo u drugom delu. Biće definitivno uzbudljiv meč“.

Pričao je Jojić i o tome zašto je trenutno bez kluba, iako je dve prethodne sezone proveo u Partizanu.

„Ugovor sa Partizanom mi je istekao na kraju prošle sezone. Došli smo do osmine finala Lige konferencije, osvojili 98 bodova u domaćoj ligi i završili kao drugi i nažalost, izgubili finale Kupa. Iako nismo osvojili trofej, imali smo dobru sezonu. Lično, bio sam zadovoljan mojim igrama, postigao sam osam golova i dodao 15 asistencija. Cilj mi je bio da ostanem u Evropi, imao sam ponude iz Azije, ali sve sam odbio. Raspitivali su se neki klubovi iz Evrope, a sada sam u rizičnoj situaciji da neću moći da nađem novi klub do januara. I pored toga nisam želeo da odem bilo gde, mora ceo „paket“ da se poklopi. Klub mora da ima filozofiju igre sa kojom mogu da se identifikujem. Treniram sa drugim timom Partizana, osećam se dobro, odlično sam spreman. Mogao bih odmah da pomognem timu. Promenio sam i način ishrane da bih produžio karijeru i sad mogu da igram do 40“.

Pitali su Nemci Jojića da uporedi Bundesligu sa Mozzart Bet Superligom Srbije.

„Teško je porediti dve lige. Bundesliga je jedna od pet najboljih u Evropi, a u Srbiji su Partizan i Crvena zvezda dva barjaktara. Kvalitet ostalih timova nije tako veliki, jer ni budžeti nisu na nivou ova dva najveća. Derbi mečevi između Partizana i Zvezde su jedine dve „prave“ utakmice. Ostale su prelake za njih i nisu nikakav pokazatelj. Prošle sezone Zvezda je imala 100, Partizan 98, a trećeplasirani 60 bodova. Ni po infrastrukturi lige ne mogu da se porede. U Nemačkoj su stadioni novi, tereni su odlični, a navijači prava podrška timu iz nedelje u nedelju. U Srbiji je sve daleko od toga“.

A, da uporedi dva velika derbija: srpski sa okršajem Kelna i Menhengladbaha...

„Teško je to porediti. Derbiji su derbiji. Za mene kao stranca bilo je mnogo teže da „osetim“ duel Kelna sa Gladbahom. U Srbiji od malih nogu slušate o važnosti duela Partizana i Zvezde. Tu sam shvatio koliko derbi može da vam bude važan. U Kelnu nisam imao toliko izražen taj osećaj“.

Odigrao je Jojić 72 utakice za Keln, postigao devet golova. A, najradije se iz tog perioda seća dve utakmice.

Najviše pamtim pobedu nad Majncom od 2:0, kvalifikovali smo se u Ligu Evrope u poslednjem kolu 2017. To je bilo super. Prva utakmica u Ligi Evrope je bila protiv Arsenala, 25.000 naših navijača nas je bodrilo, bilo je neverovatno“.

Mnogo više puta Miloš je nosio crno-beli dres: na 133 utakmice.

„Partizan je moj klub. U njemu sam naučio da igram fudbal, u njemu sam od 2003. godine. Prošao sam celu omladinsku školu, igrao dve godine za drugi tim i godinu i po za prvi. Sve se desilo vrlo brzo i otišao sam u Nemačku sa 21 godinom. Osetio sam neku vrstu pritiska kada sam se vratio, jer sam sedam godina proveo u inostranstvu. Pre nego što sam otišao postigao sam gol protiv Crvene zvezde, koji nam je doneo titulu. Sećanje na taj gol i trofej znači mnogo navijačima Partizana. Ali to je i stvorilo očekivanja koja je trebalo da ispunim na svakoj utakmici. Bez obzira na sve, veoma sam zadovoljan vremenom koje sam proveo u Partizanu“, podvukao je Miloš Jojić.


tagovi

Miloš JojićFK PartizanKelnLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara