Još jedan primer transfer-ludila: Iz Dortmunda u Premijer ligu posle sat vremena profi fudbala za 17.500.000?!

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.07.23. | 13:47

Barnli pazario malo poznatog štopera

Puno smo puta već konstatovali kako novac ubrzano menja fudbal poslednjih godina - mnogi će reći na gore - a iz dana u dan, posebno dok traju prelazni rokovi, dobijamo potvrdu svega izrečenog.

Definitivno nije nešto najčudnije što smo imali prilike da čujemo tokom ovog leta, ali na dobar način oslikava moderni fudbal: malo poznati Francuz Sumaila Kulibali, kome je 19 godina, prelazi iz Dortmunda u Barnli i taj će transfer engleski klub koštati 17.500.000 evra.

Izabrane vesti

Na pravi pogled ništa neobično, međutim kada u priču uključimo Kulibalijevu statistiku, odnosno činjenicu da je u dosadašnjoj karijeri zabeležio tek 61 minut u profesionalnom fudbalu (44 u Bundesligi i još 17 u Ligi šampiona), onda ona priča iz uvoda dobija smisao.

Kako javljaju brojni mediji sa Ostrva Barnli je postigao dogovor sa Borusijom da uzme Kulibalija na jednogodišnju pozajmicu, s tim što će na leto 2024. imati obavezu da ga otkupi za pomenutu cifru.

Tržišna vrednost ovog igrača je tek 1.000.000 evra?!

Momak koji je nekada nosio dres mladog tima Pari Sen Žermena stigao je na Vestfalen u besplatnom transferu pre dve godine. Milioneri su na ovaj način još jednom pokazali konkurenciji kako se posluje...


tagovi

Sumaila KulibaliLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara