Foto: Reuters
Foto: Reuters

Još jedno Ridigerovo "ne" Čelsiju: Malo je i 11.000.000 godišnje

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.02.22. | 21:45

Nemac tvrdi pazar

Iako igra fudbal života i jedan je od konstantnijih pojedinaca u ekipi Čelsija, Antonio Ridiger zadaje konstantne glavobolje Tomasu Tuhelu i upravi londonskog kluba. Međutim, ne na terenu, već za pregovaračkim stolom, gde uporno odbija da produži ugovor.

Nemački defanzivac odrično je odgovorio na još jednu ponudu aktuelnog šampiona Evrope da sa njim nastavi saradnju i posle leta. Po drugi put Ridiger je spustio rampu Plavcima. Prva ponuda iznosila je 160.000 evra nedeljno, međutim, nju je bivši fudbaler Rome bez razmišljanja odbio.

Izabrane vesti

Čelsi je neko vreme oklevao, vagao, da bi kako piše Dejli Mejl, dovukao 28-godišnjeg štopera i njegovog agenta Sara Senesija za pregovarački sto i na njega stavio ček na 240.000 evra na nedeljnom nivou, odnosno 11.500.000 po sezoni. No, još jednom je Nemac izustio - "ne", što znači da će Romana Abramovič morati dublje da zavuče ruku u džep kako bi zadržao Ridigera i po završetku aktuelne sezone.

Prema ranijim saznanjima nemačkog Bilda, Ridiger želi da ostane na Stamford Bridžu, ali očigledno tvrdi pazar. Svestan je Nemac interesovanja Reala, Pari Sen Žermena i Bajerna, kao i toga da bi kao slobodan igrač mogao da traži i do četiri puta veću platu od one koju ima u Londonu (110.000 evra nedeljno). Real je navodno najviše zaigrao, samo, pitanje je dokle je spreman da ide u licitiranju.

Da stvar bude gora po Čelsi, Ridiger nije jedini koji odbija nastavak saradnje. Andreas Kristensen i Sezar Aspilikueta su takođe pred istekom ugovora i na leto bi mogli da napuste klub bez obeštećenja, što bi značilo da će Tomas Tuhel u novu sezonu bez trojice centralnih defanzivaca. Ozbiljan gubitak za trenera čija se taktita zasniva na formaciji sa trojicom štopera...


tagovi

Antonio Ridiger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara