Zoran Tošić ove sezone još nijednom nije odigrao svih 90 minuta (©Reuters)
Zoran Tošić ove sezone još nijednom nije odigrao svih 90 minuta (©Reuters)

Jovančić, Tošić i saigrači moraju bolje ako bi da odbrane titulu

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.03.22. | 09:14

Tobol nije idealno započeo šampionat Kazahstana, ima četiri poena iz prva dva kola, a ovog četvrtka (14.00) mu u goste dolazi nejaki Kizilžar

Provukao se Tobol u Superkupu Kazahstana i osvojio trofej golom protiv Kairata u 89. minutu. Provukao se potom aktuelni prvak centralnoazijske zemlje i u 1. kolu prvenstva, savladao je Akžajik sa 1:0, pogotkom u 79. minutu. Neubedljiva igra ipak ga je koštala dva poena u prošlom kolu, na gostovanju Kaspiju (0:0). Moraće Tobol zato mnogo bolje da odigra ovog četvrtka od 14 časova, kada mu u goste dolazi Kizilžar.

Gosti su doživeli dva poraza u prva dva kola, oba minimalcima. Najpre je ekipu za koju igra naš Stefan Živković savladao Kaspij u Aktauu, a zatim i Šahtjor iz Karagandija.

Izabrane vesti

Tobol nije stvarao mnogo šansi u prvim ovosezonskim mečevima i to je nešto što mora da popravi. U velikoj meri igra i rezultati zavise od doprinosa dvojice iskusnih srpskih fudbalera, Zorana Tošića i Dušana Jovančića.

Nekadašnji vezista Crvene zvezde i Vojvodine je u Superkupu upisao asistenciju, ali takav učinak je izostao u prvenstvu. Bio je starter na oba meča, s tim što je samo protiv Kaspija ostao do kraja utakmice u igri. Bolje da je izašao ranije, pošto je u nadoknadi vremena dobio žuti karton.

14.00: (1,53) Tobol (3,70) Kizilžar (6,25)

Tošić je, za razilku od prošle sezone kada je uglavnom sedeo na klupi, ove bio starter na sva tri meča. Međutim, nijedan nije odigrao do kraja. Takođe je, poput Jovančića, dobio žuti karton u prošlom kolu protiv Kaspija.

Tobol i Kizilžar su prošle sezone odmerili snage čak četiri puta, po dva meča su odigrali u prvenstvu i Kupu Kazahstana. Svaki od njih pripao je Tobolu, po dva puta sa po 2:0 i 1:0. Dva puta je pobedu nad Kizilžarom Tobolu donosio uzbekistanski napadač Igor Sergejev, inače junak i jedine pobede ove sezone u prvenstvu Kazahstana.

Timu iz Kostanaja je najvažnije da vrhunac forme dostigne na leto, kada će početi kvalifikacije za Ligu šampiona. U Evropi Tobol nikada nije preskočio više od jedne prepreke u kvalifikacijama, ali sada će imati i popravne u slučaju neuspeha, pošto će po piramidi ispasti u Ligu Evrope ili Ligu konferencije. Biće to lepa šansa za Tošića i Jovančića da se još jednom oprobaju u grupnoj fazi nekog međunarodnog takmičenja.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KAZAHSTAN 1 – 3. KOLO

Četvrtak

10.00: (2,20) Atirau (2,95) Maktaral (3,50)

12.00: (1,50) Kairat (3,90) Taraz (6,25)

12.00: (2,75) Ordabasi (2,70) Akžajik (2,90)

12.00: (2,00) Turan (3,10) Kaspij (3,90)

14.00: (1,72) Astana (3,45) Aktobe (4,80)

14.00: (1,53) Tobol (3,70) Kizilžar (6,25)

Odloženo

Šahtjor Karagandi - Aksu

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kazahstan 1Zoran TošićDušan JovančićTobolKizilžar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara