Maki Banjak u dresu Partizana
Maki Banjak u dresu Partizana

Jovanović presvlači Panatinaikos: Pominju se Maki Banjak i Srđan Plavšić

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 18:09

Ili su u pitanju samo spekulacije grčkih medija

Pred velikim izazovom biće iskusni srpski stručnjak Ivan Jovanović u Panatinaikosu. Iza nekadašnjeg vicešampiona Evrope je još jedna razočaravajuća sezona, bez šanse da se upusti u borbu za vrh grčkog fudbala. Očekuje se da Zeleni upotpunosti rekonstruišu tim i pokušaju da budu konkurentni Olimpijakosu i PAOK-u.

Grčki mediji se već danima bave potencijalnim pojačanjima i najavljuju da bi jedan od prvih novajlija biti aktuelni štoper Partizana Maki Banjak. Reprezentativac Kameruna, doveden iz ljubljanske Olimpije, iza sebe ima razočaravajuću sezonu. Posebno proleće kada nije uspeo da se nametne Aleksandru Stanojeviću. Posle finala Kupa Maki Banjak se našao i u središtu male afere, pošto je navodno odbio da uđe u igru i pomogne saigračima posle povrede Svetozara Markovića.

Izabrane vesti

Banjak ima ugovor sa Partizanom do 2023. godine, ali Panatinaikos navodno želi da iskoristi loš status nekadašnjeg omladinca Barselone u Humskoj. I pokuša da ga dovede pod nešto povoljnijim finansijskim uslovima.

Pored toga, Grci pišu da u Panatinaikosu ozbiljno razmatraju mogućnost angažovanja Srđana Plavšića. Omaleni krilni igrač je slobodan u izboru nove sredine, pošto mu je istekao ugovor sa Spartom. Navodno, lepo mišljenje o njemu ima i novi trener Ivan Jovanović i traži takav profil fudbalera.

Međutim, teško da Zeleni mogu da budu konkurentni u borbi za Plavšića, ukoliko se ispostvate tačnim vesti da ga želi i Slavija iz Praga. Zvezdin Atomski Mrav je podigao Prag na noge odbijanjem da potpiše novi ugovor sa Spartom. Navodno, iza svega se krije jaka ponuda Slavije. Međutim, potvrde nema.


tagovi

PanatinaikosMaki BanjakSrđan Plavšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara