©Starsport
©Starsport

Jovanović srušio šumadijski zid, TSC minimalcem slavio protiv Radničkog

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.08.23. | 20:58

Vicešampion Srbije uz dosta muke savladao Kragujevčane u trećem kolu Mozzart Bet Superlige- 1:0

Savladali su uoči puta u Bragu jedan Radnički fudbaleri vicešampiona Srbije, onaj niški, a sad su pred revanš pobedili i protiv drugog, kragujevačkog (1:0).

U lepom će raspoloženju dočekati trećeplasirani tim portugalske lige Topolčani, koji su novom pobedom proslavili i vest da će na svom terenu igrati Ligu Evrope. Ipak, odluka da odmori neke igrače za revanš utakmicu Lige šampiona umalo je koštala Žarka Lazetića, jer je njegov tim stvarao šanse, koji nije realizovao, a umalo su ih kaznili gosti. Na kraju su ipak bodovi ostali na domaćem terenu, zaslugom Saše Jovanovića, jedinog strelca na susretu u Bačkoj Topoli danas.

Izabrane vesti

Posle utakmice u Portugaliji su sanjali navijači Topolčana novajliju Miloša Pantovića, koji je u odsudnom momentu promašio zicer. Mogao je i večeras da bude tragičar nekadašnji napadač Voždovca, jer je u više navrata bio u izglednoj prilici i promašivao kako je stigao, glavom i nogom. Nije se proslavio ni Uroš Milovanović. Ovakve utakmice uvek reši pojedinac, a večeras je izbor pao na Sašu Jovanovića. Odigrao je iskusni napadač ceo meč, bio konstantan u napadu, da bi svega par minuta pred kraj postigao odlučujući gol. Kragujevčani će žaliti za prvim bodom u novom izdanju prvenstva, još jednom su odigrali disciplinovano, imali i sreće da protivnik ne da gol, sami nisu uspeli da ga daju, da bi pred kraj prosuli bodove.

Dosta rezervisano su nastupila oba tima u uvodnom delu utakmice da bi kasnije usledio vatromet TSC-a. Udarac Pantovića glavom iz blizine je razbudio prisutnu publiku. Glavom je gađao nekadašnji napadač Voždovca, željan da postigne prvi pogodak za svoj novi klub. Kako je prolazilo vreme, tako su domaći igrači dodavali gas i sve više pritiskali zadnju liniju Kragujevčana. Uspeli su da otmu par lopti pred golom Mladenovića, ali im je nedostajala završnica. Drugi put se u prilici našao Pantović, ovaj put šutirao nogom, međutim, nije ga hteo gol. Grešila je odbrana šumadijskog tima često, Saša Jovanović posle ukradene lopte sam izašao pred golmana gostiju, izgubio loptu, te je nakon njega i udarac Milovanovića bio blokiran.

Nije ni sreća htela viceprvaka Srbije, posle odigravanja Radina pas je poslao Cvetković ka Jovanoviću, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji. Prelepa akcija domaćeg tima poništena je opravdanim ofsajdom. Probudili su se potom Kragujevčani, preko Luke Zorića, defanzivac tima u crvenom je za malo bio neprecizan nakon šuta iskosa. I Vidosavljević je ugrozio Veljka Ilića, ali dovoljno samo da izbori korner za svoj tim.

Drugo poluvreme ali stare boljke. TSC je stovrio niz šansi koje nije iskoristio, pa je Radnički povremeno pretio. Miloš Pantović je još jednom ušao u šansu tek da zabeleži novi promašaj. Odlično je mladi napadač stvorio sebi prostor, driblingom izbacivši protivnika, da bi ishod bio šut pored gola. Za svojim saigračem je lagano kaskao Uroš Milovanović, centarfor sa brojem devet je pre izmene na svoj konto dodao još jedan promašaj.

Probudio se Radnički udarcem Vidosavljevića, napadač Kragujevčana je odapeo sa distance, da bi Veljko Ilić vrhovima prstiju šut skrenuo u korner. Najbolju šansu da kazni sve promašaje Topolčana imao je Bevis kada se našao sam pred golom Ilića, dovoljno samo da mladi čuvar mreže odbrani još jedan zicer. Niz propuštenih prilika za gostujući tim nastavio je Vidakov, posle čijeg udarca glavom je lopta otišla pored stative.

Kada već nije išlo novajlije, stvar je u svoje ruke preuzeo Saša Jovanović. Najbolji igrač prošlosezonskog izdanja Mozzart Bet Superlige pogodio je mrežu Vidovića pet minuta pred kraj, za veoma bitna tri boda i slavlje u redovima vicešampiona Srbije. Pred kraj malo i tenzija, te je sudija Stamenković smirio situaciju sa četiri žuta kartona.


MOZZART BET SUPERLIGA 3. KOLO

TSC -RADNIČKI KRAGUJEVAC 1:0 (0:0 )

/Jovanović 85/

TSC Arena, Bačka Topola

Gledalaca: 800

Sudija: Ivan Stamenković

Žuti kartoni: Stanić, Cvetinović, Jovanović, Rakonjac (TSC) Popović, Pecelj, Zorić (Radnički Kragujevac)

TSC (3-4-3): Ilić 7 – Đorđević 6,5, Cvetinović 6,5, Antonić 6,5- Cvetković 6,5 , Radin 6,5 , Stanić 6,5 (od 88. Kuveljić), Šoš 6 (od 60. Petrović 6)- Jovanović 7 (od 90. Vlalukin), Milovanović 6 (od 60. Rakonjac 6), Pantović 6 (od 60. Mirčevski 6)

Radnički Kragujevac (3-4-3): Mladenović 6,5 – Miličić 6, Simović 6, Mitrović 6 – Popović 6 , M. Vidović 6, Zorić 6,5 (od 88. Đurić), Pecelj 6- Vidosavljević 6 (od 83. Krajišnik), Jovanović 6 (od 63. Bevis 6), Činedu 6 (od 63. Vidakov 6)

Igrač utakmice: Saša Jovanović 7

MOZZART BET SUPERLIGA, 3. KOLO:

Petak:

Mladost - Crvena zvezda 1:4 (1:2)

/Veličković 14 - Mitrović 4, Olajinka 35, Kraso 63, Mijatović 87/

Subota:

Voždovac - Radnik 1:1 (0:1)

/Stojanović 76ag - Duronjić 4/

TSC - Radnički 1923 1:0 (0:0)

/Jovanović 85/

Čukarički - Javor u toku

Nedelja:

18.55: (3,15) Napredak (3,25) Vojvodina (2,35)

19.30: (1,30) Partizan (5,20) Radnički Niš (11,00)

21.00: (2,15) Spartak (3,30) Železniča (3,50)

Ponedeljak:

18.00: (2,65) Novi Pazar (3,05) IMT (2,90)



tagovi

TSC Bačka TopolaRadnički KragujevacSaša JovanovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara