©Reuters
©Reuters

Jovanovićev PAO u nadoknadi izbegao prvi poraz u sezoni, ali je sedam dana izgubio četiri boda

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.12.22. | 22:37

Hrabri OFI ostao bez pobede u sedmom minutu nadoknade

Navijači Panationaikosa neće dobiti novogodišnji poklon. Njihovi ljubimci zakazali su u poslednjoj utakmici u kalendarskoj godini. Prisutne na stadionu Apostolos Nikolaidis šokirao je davljenik OFI odnevši bod – 1:1 (0:0).

S obzirom na to kako se utakmica odvijala mogu navijači Panatinaikosa donekle da budu zadovoljni, jer do sedmog minuta nadoknade bili su na pragu prvog poraza u sezoni. Ništa im nije polazilo za rukom, spustio im je rampu golman gostiju Hristos Mandas, a onda je rezervista Fotis Joanidis majstorijom u samom finišu doneo bod ekipi Ivana Jovanovića.

Izabrane vesti

Međutim, i pored toga što je izbegao poraz, srpski stručnjak ne može da bude preterano zadovoljan. Njegov tim je u samo sedam dana prepolovio prednost koju je imao u odnosu na AEK pošto je u poslednja dva kola izgubio četiri boda od ekipa iz donjeg dela tabele...

I ne samo zbog toga, već što je njegov tim pokazao ozbiljan u završnici, iako je skoro sat i po vremena - računajući i nadoknadu - igrali sa igračem više. Dominirali jesu, terorisali su Mandasov gol, uputili 17 udaraca ka njemu, ali se još jednom osetio izostanak najboljeg strelca ekipe Ajtora Kantalapjedre kojeg gotovo dva meseca nema u timu zbog povrede...

Kako to obično biva kada se jedna ekipa propisno ispromašuje, na drugoj strani usledila je kazna. Iz jedinog šuta na meču, gosti sa Krita su poveli. Konstantinos Balojanis je sa levog boka ubacio loptu na drugu stativu, Erik Larson utrčao i glavom je ubacio u gol. Alberto Brinjoli uspeo je da je izbaci, ali se ispostavilo da je ona već prešla gol-liniju. Igrao se tada 59. minut, imao je Panatinaikos više od pola sata da stigne makar do izjednačenja, menjao je Jovanović ne bi li prodrmao ekipu, ali nije išlo. OFI je odolevao i kako je vreme prolazilo činilo se da će gosti odoleti i upisati tek treću prvenstvenu pobedu.

Ipak, rezervista Joanidis im nije dozvolio. Dobio je loptu od Adama Gnezde Čerina, u prijemu se oslobodio čuvara i uz malo sreće uspeo da matira do tada neprelaznog Mandasa.



tagovi

PanatinaikosGrčka 1OFI KritOFI

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara