Jović pogodio posle tri meseca, Ajntraht piše istoriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.04.21. | 17:32

Bajern nije uspeo da pobedi Union Berlin, Lajpcig se vratio na minus pet...

Ajntraht igra sezonu iz snova. Sličnu onoj kada je vođen trilingom Kostić - Jović - Ale stigao do polufinale Lige Evrope. Srpski dvojac ponovo je na okupu i u Frankfurtu se još jednom piše istorija. Popularni klub na pragu je jednog od najvećih uspeha u istoriji - plasmanu u Ligu šampiona. Ajntraht je u derbiju tukao Volfzburg u sjajanom meču (4:3), pa sada ima čak deset bodova više od petoplasirane Borusije iz Dortmunda. Milioneri imaju utakmicu manje, ali i u slučaju njihove pobede i Štutgartu družina iz Frankfurta imaće kapitalnu prednost. I sve će držati u svojim rukama.

Ajntraht ove sezone neumorno vuku Filip Kostić i Andre Silva. Kostić je posle serije izvanrednih partija "uzeo slobodan dan", ni gol ni asistemcija, ali zato je počeo da se budi Luka Jović. U prošlom kolu u Dortmundu nagovestio je da se vraća u formu, da bi današnjim golom potvrdio da će finiš u Bundesligi biti njegov.

Izabrane vesti

Fudbaler Real Madrida pogodio je za 2:1 u 27. minutu igre, posle lepog pasa kolege iz špica napada Andrea Silve...

Volfzburg su u životu držali Ridle Baku i njegov najbolji strelac Vut Veghorst. Njih dvojica režirali su dva gola Vukova. Ajntraht nije presekao taj drugi pogodak gostiju u prvim sekundama drugog dela i uslediće brutalan odgovor. U samo osam minuta tim iz Frankfurta dva puta trese mrežu Koena Kastelsa - Andre Silva i Erik Dirm - čime je utakmica defonitivno prelomljena.

Ajntraht je samo jednom igrao u najjačem kontinentalnom takmičenju i to pre 60 godina, kada je stigao do finala i izgubio od Real Madrida. Ovu šansu da po prvi put zaigraju u Ligi šampiona momci Adija Hitera ne bi smeli da propuste...

Kada je u pitanju trka za titulu rastojanje između Bajerna i RB Lajpciga promenjeno je i sada iznosi pet bodova. Šampion je odigrao samo 1:1 protiv Union Berlina, dok su Bikovi razbili Verder u Bremenu - 4:1. Hansi Flik je na teren izveo gotovo omladinski tim, u želji da odmori najbolje igrače pred revanš sa Pari Sen Žermenom. Igrali su Tijago Dantas, Josip Stanišić, Džamal Musijala, Kristofer Skot, Tangi Kuasi... Otuda su se Bavarci mučili tokom svih 90 minuta, uspeli nekako da dođu do prednosti u 68. minutu, da bi bez celog plena ostali u samom finišu. Strelac je bio rezervista Markus Ingvartsen. Momci Ursa Fišera tako su uspešno nastavili borbu za istorijski, prvi izlazak u Evropu.

A četa Julijana Nagelsmana protutnjala je Vezerom kao brzi voz. Već posle prvih 45 minuta sve je bilo rešeno. Toliko je bilo potrebno Lajpcigu da postigne tri pogotka. Dva puta pogodio je Aleksander Serlot, jednom Dani Olmo.

Florijan Kofelt napravio je trostruku izmenu tokom pauze i malo razmrdao svoj tim - Milot Rašica smanjio je na 1:3 - međutim gosti su odmah uzvratili i četvrtim pogotkom stavili tačku na ovaj susret

Herta je u Berlinu imala zicer kakav se ne "nudi" tako često. I nije uspela da sruši Borusiju iz Menhengladbaha. U grčevitoj borbi za opstanak dva boda danas ispuštena mogli bi skupo da koštaju Staru damu nemačkog fudbala. O čemu se radi? Gladbah je od 11. minuta igrao sa čovekom manje, pošto je Jan Zomer dobio crveni karton. Herta je brojčanu prednost uspela da materijalizuje preko Santijaga Askasibara, da bi do kraja prvog dela dozvolila sebi da primi dva gola - Alesan Plea i Lars Štindl sa penala.

Berlinci su do boda došli zahvaljujući Džonu Kordobi...

Naš Nemanja Radonjić dobio je šansu da odigra drugih 45 minuta.

BUNDESLIGA - 28. KOLO

Petak

Bilefeld - Frajburg 1:0 (0:0)

/Santamarija 68ag/

Subota

Bajern - Union Berlin 1:1 (0:0)

/Musijala 68 - Ingvartsen 86/

Ajntraht - Volfzburg 4:3 (2:1)

/Kamada 8, Jović 27, Silva 53, Durm 61 - Baku 7, Veghorst 46, Tuta 85ag/

Herta - Menhengladbah 2:2 (1:2)

/Askasibar 23, Kordoba 49 - Plea 28, Štindl 39pen/

Verder - RB Lajpcig 1:4 (0:3)

/Rašica 61pen - Olmo 24, Serlot 32, 41, Zabicer 63/

Nedelja

15.30: (3,25) Šalke (3,10) Augzburg (2,35)

18.00: (2,80) Keln (3,10) Majnc (2,65)

Ponedeljak

20.30: (3,10) Hofenhajm (3,40) Leverkuzen (2,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaLuka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara