Artur Kabral (Reuters)
Artur Kabral (Reuters)

Jovićeva zamena spasila Violu dubljeg kanala ali trener pleše po ivici

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.02.23. | 16:59

Ćiro Imobile opet u velikoj formi nosi Lacio na leđima

Džaba dobri rezultati u Ligi konferencija i Kupu Italije kada Fiorentina ne može da se sastavi u prvenstvu... Sve dobro što uradi u pomenutim takmičenjima, Viola i njen trener Vinćenco Italijano devalviraju u Seriji A.

Damnas su bili na pragu petog poraza u poslednjih šest prvenstvenih utakmica ali su u finišu meča uspeli da se spasu poraza u toskanskom derbiju od Empolija – 1:1.

Izabrane vesti

Viola i dalje drži glavu visoko iznad zone ispadanja, ima i gorih ekipa od nje, ali samo dva boda na šest utakmica ozbiljno pale alarme u Firenci. Italijano će morati pod hitno da smisli neko rešenje za krizu ili će finiš sezone dočekati bez posla.

Fiorentina je u toskanskom derbiju pokazala dva lica. Ružno u prvom u kojem je Empoli dominirao i sjajno u drugom kada je Italijano izmenama razbudio ekipu i umalo došao do preoreketa i celog plena.

Nije sramota izgubiti od Empolija koji je jedno od iznenađenja sezone, ali trenutak u kojem se Viola nalazi i lokalni rivalitet su pojačali impertiv pobede na Italijana i igrače. Fiorentina je u prvih pola sata bila bila rastrzana, panična i kažnjena. Amrabat je napravio veliku grešku koji je Ćićo Kaputo pretvorio u asistenciju za gol Kambijagija.

Luka Jović je imao dve odlične šanse za izjednačenje u finišu poluvremena. Prvo je njegov šut izbačen sa gol-linije, a potom je pogodio prečku. Ulasci Ikonea i Doda na poluvremenu su probudili Fiorentinu koja je zaigrala bolje.

Imala je Viola seriju šansi za izjednačenje ali je Vikario bi sjajan na golu Empolija. Umalo da gosti kazne te promašaje Italijanovog tima kada je Kaputov šut za 2:0 ošišćen sa gol-linije. 

Umesto Jovića je ušao Artur Kabral i uzvratio na poverenje. Bio je na pravom mestu kada se lopta u 85. minutu odbila od prečke posle Dodovog centaršuta. A umalo da u nadoknadi vremena donese Violi i pobedu. Međutim, Vikario je paradom zaustavio njegov volej...

A kada je Ćiro Imobile u prepoznatljivom izdanju, onda je i Laciju sve potaman. Najbolji strelac u istoriji Nebeskoplavih je konačno zdrav, oran i vraća se u formu. U četvrtak je doneo pobedu nad Klužom u Ligi konferencija, a danas je sa dva gola za deset minuta bacio na kolena Salernitanu (2:0) i doneo Nebeskoplavima značajna tri boda u borbi za Ligu šampiona.

Bez povređenih Romanjolija i Radua, suspendovanog Zakanjija i bolesnog Milinković Savića, Imobile je kao pravi kapiten povukao ekipu i upropastio debi Paula Souze na klupi Granata. Dominirao je Lacio od početka meča, promašivao šanse, golman Sepe je spasavao domaće ali posle sat vremena igre je meč odblokiran. Marušić je sjajno prošao po desnom krilu i uputio idealnu loptu na peterac gde je čekao Imobile koji u takvim siutacijama ne prašta.

Nije prošlo ni 10 minuta, a Imobile je rešio utakmicu. Iskoristio je nesporazum u domaćoj odbrani da iznudi penal, a onda realizovao najstrožu kaznu. Bio je to njegov 191. gol u Seriji A u karijeri sa kojim je došao na osmo lesto večne liste. Roberto Bađo sedmom mestu mu beži 14 golova... Mogao je Lacio i ubedljivije da slavi ali je Luis Alberto u 90. minutu promašio penal. 

SERIJA A – 23. KOLO

Petak

Sasuolo - Napoli 0:2 (0:2)

/Kvarachelija 12, Osimen 33/

Subota

Sampdorija - Bolonja 1:2 (0:1)

/Sabiri 68p - Sorijano 27, Orsolini 90/

Monca - Milan 0:1 (0:1)

/Mesijas 31/

Inter - Udineze 3:1 (1:1)

/Lukaku 20pen, Mhitarjan 73, Martinez 89 - Lovrić 43/

Nedelja

Atalanta - Leče 1:2 (0:1)

/Hejlund 87 - Asan 4, Blin 74/

Fjorentina - Empoli 1:1 (0:1)

/Kabral 85 - Kambiagi 29/

Salernitana - Lacio 0:2 (0:0)

/Imobile 60, 69/

18.00: (5,90) Specija (3,60) Juventus (1,65)

20.45: (1,72) Roma (3,40) Verona (5,60)

Ponedeljak

20.45: (1,68) Torino (3,60) Kremoneze (5,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ćiro ImobileVinčenco Italijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara