Miloš Degenek na travi San Sira (Starsport)
Miloš Degenek na travi San Sira (Starsport)

Junačina iz Salcburga sada je B opcija

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.06.21. | 08:45

Miloš Degenek će ovog leta biti na velikom iskušenju

Odigrala je Crvena zvezda tek jednu prijateljsku utakmicu tokom pripremnog perioda, ali neke stvari su počele da se naziru protiv autrijskog drugoligaša, GAK-a iz Graca (4:0). Videlo se da je Dejan Stanković već počeo da odvaja ekipu i igrače koji bi trebalo da iznesu teret početka sezone i evropskih kvalifikacija.

Videlo se da će Milan Gajić i Milan Rodić biti neprikosnoveni na bekovskim pozicijama, da će Sanogo biti prva opcija na mestu zadnjeg veznog, dok će o kreaciji ponovo brinuti Aleksandar Katai i Mirko Ivanić. Počela je da se bistri situacijama i na pozicijama štopera, iako će se Aleksandar Dragović priključiti pripremama za pet dana.

Izabrane vesti

I nije nemoguće da transfer standardnog reprezentativca Austrije u predstojećoj sezoni u dobroj meri limitira minutažu Milošu Degeneku. Prema pojedinim informacijama šef stručnog štaba Dejan Stanković namerava da Zvezdinog letnjeg kapitalca upari sa povratnikom Srđanom Babićem. Reč je o centralnim defanzivcima različitog profila, koji bi trebalo da budu kompatibilni.

Miloš Degenek je posle povratka iz Al Hilala bio jedan od najstandardnijih igrača Crvene zvezde. Kod Vladana Milojevića je rešavao bitne utakmice, dao je gol u Bernu za izjednačenje i značajno doprineo drugom ulasku u Ligu šampiona. Leto ranije imao je oreol junaka iz Salcburga, pošto je pogotkom i asistencijom direktno uticao na epski uspeh crveno-belih.

Međutim, status neprikosanovenog štopera počeo je da gubi dolaskom Dejana Stankovića. Istina, i u prethodnoj takmičarskoj godini bio je jedan od najstandardnijih. Ukupno je odigrao 47 utakmica, ali je, primera radi, bio na klupi u finalnom okršaju sa Partizanom.

Tokom proleća odbio je ponudu singapurskog Lajon Siti Sejlorsa, jer nije želeo da igra u toj zemlji i fudbalski stagnira. Zvezda je bila zadovoljna ponuđenim obeštećenjem od dva miliona evra, ali Degenek je doneo (ne)očekivanu odluku posle konsultacija sa porodicom i najbližim okruženjem.

Za Crvenu zvezdu i Miloša Degeneka je u ovom trenutku najbolje da se džentlemenski rastanu, posle potencijalne prve ponude na adresu standardnog reprezentativca Australije. Pored Dragovića crveno-beli u ovom trenutku imaju Srđana Babića, zatim Radovana Pankova i mladog Strahinju Erakovića koji će imati jaku minutažu na domaćim mečevima.

Iako je imao mogućnost da produži odmor, zbog obaveza u reprezentaciji Australije, Miloš Degenek se pojavio na prozivci Dejana Stankovića. Jasan pokazatelj da zna da mu je ugrožen status i da želi da se bori za mesto u timu.

Deluje da je u dobrom delu javnosti momak iz Knina potcenjen, jer retko se dešavalo da Degenek izda Crvenu zvezdu. A igrao je, primera radi, levog beka u Tirani kada su svi u Ljutice Bogdana bili pod pritiskom moranja. Visok nivo partija zadržao je u Evropi, gde je njegova forma kulminirala na travi San Sira, kada nije izgubio duel sa Leaom, Rebićem i Ibrahimovićem. Imao je problema samo na mečevima kada je morao da kreira iz poslednje linije i tako ispoštuje zahtev Dejana Stankovića. Da ga Sadik nije zalomio u junu prošle godine, njegov bilans u Zvezdinom dresu bio bi na nivou Borjanovog.



tagovi

Miloš DegenekDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara