Timo Verner (©Reuters)
Timo Verner (©Reuters)

Junajted bi da reši golgetersku krizu napadačem koji je dvaput tresao mrežu ove sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.11.23. | 21:14

Đavolima očajnički potrebno osveženje u ofanzivi, pa se okrenuli ka Lajpcigu i Timu Verneru

Timo Verner je svojevremeno iz Lajpciga prešao u Čelsi kao standardan nemački reprezentativac i jedna od najboljih napadača Bundeslige. U sezoni pre prelaska je postigao čak 28 pogodaka u prvenstvu, skupa 34. Toliko nije postigao za dve godine u dresu Plavaca, pa se leta 2022. vratio u Lajpcig za 20.000.000 evra (33.000.000 manje nego što ga je Čelsi platio).

Nije blistao minule sezone (16 golova, devet u Bundesligi), ali je svakako bio efikasniji neko u dresu Čelsija. Ipak, ove takmičarske godine nije u planovima Marka Rozea, te je sakupio svega 370 minuta u svim takmičenjima (svega 30 u Ligi šampiona) i dva puta se upisao u listu strelaca (oba puta u Bundesligi). Jasno, nije zadovoljan svojom situacijom, a ruku spasa bi mogao da mu pruži Mančester junajted, prenosi dobro obavešteni Florijan Pletenberg.

Izabrane vesti

Đavoli muče muku sa napadačima, koji su u Premijer ligi postigli svega četiri pogotka. Dva Markus Rašford i po jedan Alehandro Garnaćo i Entoni Marsijal. Skupo plaćeni (75.000.000 evra) Rasmus Hejlund se još privikava na engleski fudbal, mada je u Ligi šampiona već postigao pet golova, ali je prilično jasno da mu je pomoć potrebna.

Pletenberg zato ističe da su Erik ten Hag i njegovi saradnici stavili Vernerovo ime na šoping listu za zimski prelazni rok i već počeli da se raspituju za njegove zdravlje. Ipak, ponude i zvaničnih pregovora zasada nema.

Navodi se i da Verner, iako nezadovoljan situacijom u Lajpcigu, ne želi da menja sredinu do leta. Ipak, ne treba otpisati njegov prelazak na Old Traford, a više će se o njegovom povratku u Premijer ligu znati u narednih nekoliko nedelja.

Takođe, pisalo se prethodnih dana da je zbog serije povreda i Real Madrid zainteresovan da ga angažuje, ali prema Pletenbergovim saznanjima, prelazak 27-godišnjeg napadača u glavni grad Španije u ovom trenutku nije aktuelan.


tagovi

Timo VernerMančester JunajtedRB LajpcigZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara