Gabrijel Žezus i Markus Rašford (©Reuters)
Gabrijel Žezus i Markus Rašford (©Reuters)

Junajted redovno pada na Emiratima: Rašford bez gola, Tobdžije nisu bauk ove sezone

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.09.23. | 10:20

Premijer liga: Neubedljivom Arsenalu danas (17.30) stiže još jedan velikan koji nije oduševio u prva tri kola. Poslednjih pet sezona, Đavolima samo bod u severnom Londonu

Šampion Mančester Siti nastavlja da seje strah na Ostrvu i na startu nove sezone i teško će neko da mu stane na put. Na papiru Arsenal i Mančester Junajted trebalo bi da budu najveći konkurenti mašineriji Pepa Gvardiole, ali oba tima nisu dorbro startovala novi šampionat. Rezultati nisu toliko loši, koliko igra koja zabrinjava navijače oba kluba.

Arsenal je posle dve teške izvojevane pobede nad Notingem Forestom i Kristal Palasom, kod kuće napravio kiks protiv Fulama prošle nedelje, kada je gradaski rival u finišu s igračem manje stigao do boda (2:2).

Izabrane vesti

Junajted je dobio Vulverhepmton i Notingem Forest, izgubio od Totenhema. Ko bi mogao da bude prvi pratilac Građanima ove sezone mogli bismo odgovor da dobijemo danas (17.30) na Emiratima u derbiju četvtog kola.

17.30: (1,95) Arsenal (3,70) Mančester Junajted (4,10)

Prethodne sezone ekipa Erika ten Haga je imala znatno slabiji učinak na strani nego kod kuće, što je pokazao i poraz od Totemnhema u Londonu u drugom kolu. Junajted nema prvenstvenu pobedu na Emiratima od 2017. godine, uz učinak od remija i četiri poraza.

Loša vest za Mikela Artetu, menadžera Arsenala, je povreda reprezentativca Gane Tomasa Partija. On nije pozvan za reprezentativne akcije naredne nedelje i očekuje ga nekoliko nedelja pauza. Španac će moći da računa na Japanca Takehira Tomijasija koji se vraća posle meča suspenzije, ali je malo verovatno da će početi meč od starta.

Brazilac Gabijel Žezus se vratio u tim posle operacije kolena, Igrao je u finišu meča sa Fulamom, a sada bi mogao da ima prvi start u novom šampionatu. Holanađanin Jurijen Timber se teško povredio na premijeri protiv Notingema i on je završio sezonu, dok je dugo odsutan Egipćanin Elneni.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE GABRIJEL ŽEZUS DA POSTIGNE GOL PROTIV MANČESTER JUNAJTEDA JE 2,50.

Arteta je promenio sistem Arsenala. To na startu nije dalo očekivane rezultate, pa je mladi stručnjak na udaru kritika. Recimo, Parti je igrao desnog beka na početku šampionata.

Erik ten Hag će konačno moći da računa na skupo letnje pojačanje iz Atalante, Rasmusa Hojulnda. Danac je spreman za debi u dresu Đavola. Realnije je da će da počne meč s klupe za rezerve. Njega su mučila leđa. U konkurenciji za tim su i najnovije pojačanje, levi bek Serhio Regilon i golman, Turčin Altaj Bajindir.

Stigao je i Sofijan Ambrabat na pozajmici iz Fjorentine, ali Marokanac nije u konkurenciji za tim. Van stroja su i Mejson Maunt, Luk Šou, Rafael Varan, Dijalo, Haton, Maino i Malasija. Zanimljiva je statistika koja kaže da je Junajted osvojio 42 boda na 17 utakmica u kojim su igrali Kazemiro, Kristijan Eriksen i Bruno Fernandes na sredini terena. Kada je jedan od njih i dvojica nisu bili u startnoj postavi, Đavoli su osvojili samo 39 boda na 24 utakmice.

Protiv Notuingem Foresta prošle nedelje, najisturerniji je bio Francuz Antoni Marsijal, dok s u krila pretili Markus Rašford i Brazilac Antoni. Prošle sezone najbolji igrač Junajteda Rašford i dalje nije postigao gol za tri utakmice u šampionatu.

Prošle sezone na Emiratima, Arsenal je dobio ekipu sa Old Traforda sa 3:2, dok je u Mančesteru bilo 3:1 za tim Erika ten Haga. Poslednje dve sezone pada velliki broj golova na mečevima ovih timova. Na četiri vezana duela je bilo GG3+.

Zanimljivo će biti danas (15.00) na Enfildu gde neubedljivom Liverpulu stiže sve bolja Aston Vila koja se oporavila od debakla na premijeri u Njukaslu (1:5). Pobeđeni su Everton i Barnli, pa tim Unaja Emerija ide po bodove u Liverpul.

15.00: (1,65) Liverpul (4,00) Aston Vila (5,10)

Navijači slavnog kluba su se strepeli poslednjih dana od odlaska Mohameda Salaha u Al Itihad, ali zasad je Egipćanin tu, mada i dalje postoji mogućnost odlaska jer prelazni rok u Saudijskoj Arabiji traje do 20. septembra. Stub odbran Liverpula, Virdžil van Dajk, suspendovan je zbog kartona. Ekipa iz Birmingema nije pobedila Redse na šest vezanih utakmica. Prošle sezone Vila je ostala neporažena na Enfildu – 1:1, dok je u gostima četa Jirgena Klopa pobedila sa 3:1.

----------

Izađi na crtu, ispuni dnevni zadatak sa Mundobasketa i osvoji deo nagradnog fonda od 200.000 dinara!

----------

PREMIJER LIGA – 4. KOLO

Petak

Luton - Vest Hem 1:2 (0:1)

/Andersen 90+2 - Bouven 37, Zuma 85/

Subota

Šefild junajted - Everton 2:2 (2:1)

/Arčer 33, Pikford 45+3 - Dukure 14, Dandžuma 55/

Brentford - Bornmut 2:2 (1:1)

/Jensen 7, Embuemo 90+3 - Solanke 30, Bruks 77/

Barnli - Totenhem 2:5 (1:2)

/Foster 4, Braunhil 90+4 - Son 16, 63, 66, Medison 54/

Čelsi - Notingem Forest 0:1 (0:0)

/Elanga 48/

Mančester Siti - Fulam 5:1 (2:1)

/Alvarez 31, Ake 45+5, Haland 58, 70, 90+5 - Rim 33

Brajton - Njukasl 3:1 (1:0)

/Ferguson 27, 65, 70 - Vilson 90+2/

Nedelja

15.00: (2,00) Kristal Palas (3,50) Vulverhempton (4,20)

15.00: (1,65) Liverpul (4,00) Aston Vila (5,10)

17.30: (1,95) Arsenal (3,70) Mančester Junajted (4,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaArsenalMančester JunajtedLiverpulAston Vila

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Junajted
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara