Hari Megvajer i Mohamed Salah (©Reuters)
Hari Megvajer i Mohamed Salah (©Reuters)

Junajtedova jedina šansa za trofej u Liverpulovoj žetvi

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 14:55

Redsi hrle ka ordenju u svim takmičenjima u odlazećoj kampanji trenera Jirgena Klopa. Izuzetak nije ni FA kup, gde u četvrtfinalu Crveni gostuju na Old Trafordu

Engleska Premijer liga je stavljena na stranu ovog vikenda, jer su na programu četvrtfinalnisukobi FA kupa. Pažnja je usmerena na najstariji turnir na svetu, gde su Mančester Siti i Koventri u subotu pobedama nad Njukaslom, odnosno Vulverhemptonom, osigurali mesto u polufinalu FA kupa. Vreme je da se saznaju i preostala dva tima koja će u završnicu. Nedeljni mečevi počinju okršajem Čelsija i Lestera na Stamford Bridžu, a Mančester Junajted i Liverpul zaokružuju četvrtfinalnu akciju okršajem teške kategorije na Old Trafordu.

I Crveni đavoli i Redsi odlučni su da rezervišu mesto na Vembliju. Kada su se dva najveća engleska rivala sastala prvi put ove sezone, Junajted je bio pod "baražnom vatrom" na Enfildu, ali je preživeo. Meč je završen nerešenim rezultatom bezu pogodaka, pa će kormilar Đavola Erik ten Hag sigurno želeti da sličan recept primeni i u četvrtfinalu FA kupa.

Izabrane vesti

Mančester Junajted još ima tačno jednu šansu da osvoji trofej ove sezone. Da bi prošli u polufinale, ten Hagov sastav mora na izvestan način da nadmaši sebe. Crveni đavoli su više puta u sezoni dokazali da to može da se postigne. U Premijer ligi, na primer, Junajted je pobedio Aston Vilu i Čelsi i remizirao protiv Totenhema i Liverpula. Ako Markus Rašford i drugovi uspeju da ostvare maksimalan učinak, Junajted može da bude opasan po svakog protivnika.

16.30: (3,90) Mančester Junajted (3,70) Liverpul (1,90)

Trenutna forma čete sa Old Traforda je takođe prilično dobra. Zbog pobede na domaćem terenu od 2:0 protiv Evertona prošle nedelje, kada su dva penala bila dovoljna za osvajanje tri boda, MUFC još ima pet trijumfa iz sedam poslednjih utakmica Premijer lige. Šesto mesto na tabeli sa šest bodova zaostatka za plasmanom u Ligu šampiona, ne odgovara visokim ambicijama renomiranog kluba.

Posle niza uspeha na početku kalendarske godine, poslednjih sedmica velikan iz Mančestera je dva puta poražen. To što je izgubio u gradskom derbiju na Etihadu protiv Sitija sa 3:1 je sasvim razumljivo, ali prethodni domaći poraz od Fulama sa 2:1, ne toliko.

Crveni, pak, mogu da budu zadovoljni formom na svim frontovima. Od poraza od Arsenala u Premijer ligi sakupili su 13 bodova iz pet mečeva, a jedini kiks imali su prošle nedelje u derbiju da Mančester Sitijem odigravši 1:1. I tamo je, međutim, tim Jirgena Klopa bio bliži pobedi.

Odlične partije Liverpula ogledaju se i u kup takmičenjima. Krajem februara je savladao Čelsi u finalu Liga kupa, a potom je izbacio Sautempton u FA kupu i dao Sparti iz Praga 11 golova u dva meča osmine finala Lige Evrope. Odlazeći menadžer Klop još može da razmišlja o osvajanju četiri trofeja ove sezone. Pored realnih šansi za lovorike u Ligi Evrope, Redsi i dalje ciljaju na maksimum. Tim je u Premijer ligi izjednačeni po bodovima sa vodećim Arsenalom.

Kada je reč o kadrovskoj situaciji Mančester Junajteda, Rasmus Hejlund, koji se povredio posle niza golova, mogao bi da pomogne u borbi za polufinale. Odbrambeni igrači Megvajer i Van Bisaka takođe imaju šansu da se vrate, a s druge strane, defanzivci Martinez, Malasija i Šo, vezista Maunt i napadač Marsijal ostaju van igre.

U međuvremenu, uprkos Salahovom povratku, Liverpul ima dosta problema. Alison se sigurno neće pojaviti na golu, u defanzivnoj liniji nedostaju Aleksander Arnold, Matip i eventualno Konate, a vezni red mora da se formira bez Bajčetića, Džonsa i Tijaga. Da stvar bude gora, Diogo Žota je takođe isključen do kraja sezone.

FA KUP – ČETVRTFINALE

Subota

Vulverhempton - Koventri 2:3 (0:1)

/Ait Nuri 83, Bueno 88 - Sims 53, 90+7, Rajt 90+10/

Mančester Siti - Njukasl 2:0 (2:0)

/Silva 13, 31/

Nedelja

Čelsi - Lester U TOKU

16.30: (3,90) Mančester Junajted (3,70) Liverpul (1,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FA kupMančester JunajtedLiverpul

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara