Rajan Gravenberh (©AFP)
Rajan Gravenberh (©AFP)

Junajtedu ispred nosa, Bajern daje 25.000.000 evra za Gravenberha

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 10:16

I mladi Ajaksov fudbaler hoće u Minhen

Mančester junajted se ozbiljno pominjao kao opcija, Pol Pogba verovatno ide na leto, ali kad je Bajern ušao u priču – svetla Old Traforda više nisu izgledala tako primamljivo. Jer objektivno, ako hoćeš trofeje – Minhen je savršen izbor, a čini se da je Ajaksov Rajan Graveberh već izabrao.

Novinar uglednog De Telegrafa Majk Vervej piše da je Bajern iznenadio upravu amsterdamskog kluba poslavši joj konkuretnu ponudu od 25.000.000 evra za 19-godišnjeg vezistu kome ugovor s Kopljanicima ističe na leto 2023. Svi pokušaji Ajaksovog rukovodstva da ga ubede da produži boravak u Holandiji su propali.

Izabrane vesti

Zato je ovo leto poslednja šansa da se na Gravenberhu zaradi ozbljan novac. Ovo što su Bavarci ponudili ne zadovoljava sasvim Ajaksove apetite. I zato što je bi deo od ovih 25.000.000 evra išao kroz bonuse. I zato što Holanđani smatraju da Gravenberh vredi više.

Junajted bi naravno mogao da nadvisi ovu ponudu Bajerna, ali navodno i sam fudbaler želi u Minhen. Ne krije da ponekad kad igra Soni bira baš Bajernovu ekipu. Iznad svega, dopada mu se plan razvoja koji su Nemci pripremili.

20.00: (1,85) ADO Den Hag (3,45) Telstar (4,00)

Izvršni direktor Bajerna Oliver Kan, tehnički direktor Marko Nepe i sportski direktor Hasan “Braco” Salihamidžić, Gravenberha su posetili u sredu, 16. marta, nakon što je Benfika izbacila Ajaks iz Lige šampiona. Tada su Ajaksu i dostavili konkretnu ponudu za transfer.

U Minhenu Gravenberha vide kao zamenu za Korentina Tolisoa, kome na leto ističe ugovor. S tim da mu neće garantovati mesto startera, jer ima tu i drugih igrača, od Jozue Kimiha preko Leona Gorecke i Džamala Musijale, pa sve do Marsela Zabicera, pod uslovom da Austrijanac i ostane u klubu.

Ajaks će svakako sačekati i ponude drugih udvarača, ali za igrača – teško je odbiti Bajern. Čak i ako se nudi i Junajted.


tagovi

Rajan Gravenberh

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara