Đorđe Lazović (©Starsport)
Đorđe Lazović (©Starsport)

Junak sa Marakane – Đorđe Lazović: Imao sam osećaj da ću odbraniti penal

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.10.20. | 15:28

„Ovo je bod za Javor, a ne za Partizan“, kaže golman Ivanjičana

Malo je ekipa koje mogu da se pohvale da su zaustavile Crvenu zvezdu u poslednje tri, njene šampionske sezone.

A Javor može da se podiči sa dva takva uspeha. I to dva uzastopna. Prošle jeseni je u Ivanjici bilo 1:1, a u nedelju uveče na Marakani – 0:0.

Izabrane vesti

Junak meča bio je Đorđe Lazović, golman Javora, koji je zaustavio penal Mirka Ivanića, odbranio zicer Milana Pavkova, bio nesavladiv za fudbalere Crvene zvezde. Svojim saigračima je iz minuta u minut ulivao nove doze samopouzdanja i na kraju, kada je sudija odsvirao kraj, zaorila se pesma u svlačionici ivanjičkog tima.

Za nas jako teška utakmica, ali na kraju neverovatan osećaj. Uzeti bod na Mitiću Crvenoj zvezdi, aktuelnom šampionu, vrhunskoj ekipi... Za ovakve utakmice nije potreban dodatni motiv, svaki igrač želi da se pokaže na takvim mečevima, protiv tako jakog rivala. Imali smo odličnu pripremu za utakmicu, sve smo na terenu sproveli u delo kako smo zamislili i bod je došao kao nagrada“, priča Lazović dan kasnije za MOZZART Sport.

Pitanje koje se samo nameće: kako je Javor uspeo da dva puta uzastopno zaustavi Zvezdu? Da li je našao Ahilovu petu šampionu, recept za „nulu“ koji bi mogao da prepiše i drugima?

Tako se pogodilo. Ne postoji neki poseban recept, neka tajna koju bih mogao da podelim. Izašli smo na teren veoma motivisani, da se dokažemo, dao je svako od nas maksimum, zaslugu nose svi kako mi na terenu, tako i momci koji su bili na tribinama. Krasi nas izuzetan zajednički duh, odlična atmosfera, želja, volja“.

Svetla reflektora su tokom meča, a naročito posle, bila uperena u Lazovića. Penal koji je odbranio u 64. minutu suštinski je „rešio“ utakmicu. Na snimcima koji su se pojavili posle utakmice čuje se kako dobija savete „čekaj, čekaj“. On je čekao i – odbranio.

Neverovatan osećaj, toliko dobrih odbrana... Ali nikada sebe ne guram u prvi plan, jer je sve zasluga cele ekipe. Svi smo se borili, svi smo izgarali na terenu. Što se tiče penala, odlučio sam da čekam Ivanića do poslednjeg trenutka i imao sam osećaj da ću odbraniti. Video sam da i saigrači imaju puno poverenje u mene, da su i oni verovali da ću zaustaviti udarac. Čuje se na snimku, čuo sam i ja i odlučio da poslušam savet, da ostanem miran do poslednjeg trenutka. Bio sam miran, golmanski instinkt mi je govorio da ću odbraniti“.

Najveći deo toga u srpskom fudbalu se svodi na odnos Zvezde i Partizana, a Lazović je proveo jedno vreme u Humskoj i u nedelju dao šansu svom bivšem timu da smanji zaostatak na tabeli. Ali, Đorđe ima jasnu poruku...

Period u Partizanu je jedna prelepa uspomena, bilo je čestitki od navijača, pa i nekih meni nepoznatih ljudi na društvenim mrežama. Ali, iskreno, nije mi to bio neki dodatni motiv, ja sam igrač Javora, samo o Javoru razmišljam i ovo je bod koji je osvojio Javor, a ne Partizan“.

Veliki je bod osvojio Javor na Marakani, kada se pogleda ugled rivala. Ipak, na tabeli to je bod jednak kao ostali. A u poslednjih pet kola Ivanjičanima je ovo tek treći bod...

„Iskreno se nadam da će ovaj remi da nas malo pogura, da će biti početak novog perioda za nas, jer nekoliko utakmica nismo uspeli da dobijemo, a zaslužili smo to. Nismo imali ni sportske sreće, pa verujem da će se okrenuti i nama novi list. Po meni, Javor zaslužuje više od mesta na kojem smo, verujem da imamo kvalitet za gornji deo tabele i da ćemo tamo stići“, podvukao je Đorđe Lazović, Javorov junak sa Marakane.


tagovi

JavorĐorđe LazovićSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara