Stadion Juventusa
Stadion Juventusa

Juve ima novog predsednika – računovođa vodi Staru damu

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.11.22. | 10:05

Đanluka Ferero prvi čovek torinskog velikana

Ne tako davno Andrea Anjeli je važio za jednog od najuticajnijh ljudi u evropskom fudbalu. Danas je bivši. A novi predsednik Juventusa je u fudbalu malo poznati Đanluka Ferero, objavila je kompanija Eksor, vlasnik torinskog sportskog kluba.

Podsetimo, Anjeli i njegov Upravni odbor sinoć su neočekivano podneli ostavku, ali se na novo rukovodstvo nije dugo čekalo.

Izabrane vesti

Sad se čeka da se vidi koliko će Ferero biti uspešan. U fudbalu ga niko ne poznaje. Računovođa je, vrhunski, bio je i sudski savetnik za slučajeve u vezi sa finansijskim mahinacijama. O biografiji ne vredi ni da pišemo. Silne neke diplome, dobro plaćeni poslovi po bankama i drugim uspešnim kompanijama, mesta po upravnim odborima...

Juventusu je finansijska stabilnost preko potrebna. Nisu se dobro snalazili poslednjih godina, pa je i Eksor morao da pomogne. Spekuliše se da je baš zbog toga Anjeli svim silama upinjao da se osnuje evropska Superliga.

Da li je zbog i platio funkcijom? Ostaje da se vidi. Mada je sada važniji odgovor na pitanje: kako će se Ferero snaći u fudbalu. I koga će dovesti da mu pomogne u radu. Već se piše o Alesandru del Pjeru, mada su to samo glasine…


tagovi

Andrea AnjeliĐanluka FereroJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara