Juve na Ridigera troši 55.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 10:28

Posao je ugovoren, čeka se samo leto...

Juventus je odneo još jednu veliku pobedu na tržištu. Posle Dušana Vlahovića i Denisa Zakarije koji su u Torino stigli tokom januara, još jedno ozbiljno i provereno ime pojačaće Staru damu od leta. Već smo preneli pisanje italijanskih medija da nemački štoper Antonio Ridiger (29) stiže kao slobodan igrač, a sada su tu i neki konkretni podaci što se tiču ugovora.

Italijani navode da je defanzivac Čelsija pristao na četvorogodišnju saradnju, po godini vrednu između šest i po i sedam miliona evra neto. Zajedno sa svim bonusima i porezima, ovaj posao koštaće Juve oko 55.000.000 evra za dati period.

Izabrane vesti

Radi se o ozbiljnoj cifri, ali treba imati u vidu da će Maks Alegri u Ridigeru dobiti poudanog štopera, trenutno jednog od najboljih u Evropi, koji je u zrelim igračkim godinama i naponu snage, spreman da igra na vrhunskom nivou makar još nekoliko godina.

Podsetimo, za Nemca su ozbiljno bili zagrizli Real Madrid i Bajern. Gazeta delo Sport međutim piše da je rekordni italijanski šampion napravio ključnu prednost u pregovorima tokom poslednjih dana, dok je trajala ozbiljna zbraka oko vlasništva u Čelsiju i uvođenja sankcija od strane britanske Vlade.

Činjenica da Plavci niti mogu da kupuju nove igrače, niti da prodaju, a ni da potpisuju nove ugovore, ubrzala je Ridigerovu odluku.

Juve dovođenjem nemačkog štopera nastavlja rekontsrukciju poslednje linije koja je sa Kjelinijem i Bonučijem verovtano najstarija u Evropi. Pre njega stigao je i Federiko Gati iz Frozinonea.

Antonio Ridiger je na Stamford Bridž došao upravo iz Italije, leta 2017. godine, kada su Plavci za njegovu slobodu platili Romi 35.000.000 evra. Pre toga branio je boje Štutgarta. U dresu Čelsija Ridiger je do sada upisao 190 utakmica koje je ukrasio sa deset golova, ali i trofejima Lige Šampiona, Lige Evrope, FA kupa, Svetskog klupskog prvenstva i UEFA Superkupa.


tagovi

Antonio Ridiger

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara