Foto: ©AFP
Foto: ©AFP

Varničilo na relaciji Alegri – Dibala: Zar ti od svih ljudi da tražiš tako nešto od mene?

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 11:15

Treneru Juventusa se nije svideo zahtev igrača da im dozvoli nekoliko dodatnih slobodnih sati, a posebno mu se nije dopalo od kog igrača je stigao

U jednom trenutku činilo se kao formalnost, više – nije. Nad sudbinom Paula Dibale visi ogroman znak pitanja. Argentinski fudbaler ne uspeva da se dogovori sa upravom Juventusa oko produžetka ugovora, i umesto da stvari vremenom krenu nabolje, odnosi između dve strane se pogoršavaju. Početkom sezone obnova ugovora bila je “rešena stvar“, ali je usled čestih Dibalinih povreda uprava promenila uslove i već nekoliko meseci nema pomaka.

Nova runda pregovora bila je zakazana za predstojeći ponedeljak, kako bi dve strane konačno pokušale da pronađu zajednički jezik, međutim… Gazeta delo Sport ovog jutra piše da je u petak varničilo na relaciji Masimilijano AlegriPaulo Dibala.

Izabrane vesti

Šta se tačno dogodilo?

Naime, Huan Kvadrado i Paulo Dibala, trenutno kapiten i njegov zamenik, uputili su se juče u Alegrijevu kancelariju kako bi se raspitali o planu i programu uoči sutrašnje utakmice sa Salernitanom. Jedan deo ekipe navodno je želeo nekoliko slobodnih sati pred današnji trening, zbog čega su dvojica Južnoamerikanaca u odsustvu dvojice pravih lidera, povređenih Leonarda Bonučija i Đorđa Kjelinija, u ime tima izneli molbu treneru.

Mnogi će reći, neprimeren zahtev od ekipe koju je pre tri dana Viljareal ponizio u Torinu… Sasvim očekivano, Alegriju se ideja nimalo nije dopala, posebno što je došla baš od Dibale.

"Zar od svih ljudi,baš ti da zatražiš tako nešto?", Alegri je navodno upitao Argentinca. Konstantne povrede, neizvesnost oko produžetka ugovora, treća uzastopna eliminacija u osmini finala Lige šampiona…

Nakupilo se frustracije u redovima italijanskog giganta tokom tumrne sezone. Jednom je negde moralo da pukne. I slomilo se preko Dibalinih leđa. U neku ruku možda i neočekivano, jer Dibala je najbolji fudbal igrao baš u prvom Alegrijevom mandatu u Torinu i bio jedan od njegovih miljenika. Izgleda da više nije. Ili se samo strasti nisu stišale poslog poraza od Viljareala.

Da li će i koliko ovaj konflikt uticati na predstojeće pregovore ostaje da se vidi. Jedno je sigurno, napetost vlada u Torinu, što zbog slabe sezone, što zbog neizvesnosti oko Dibaline sudbine. Ovaj i ovakav razgovor nikako neće pomoći u njenom razjašnjenju.


tagovi

Paulo DibalaMasimilijano AlegriJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara