Juventus (©AFP)
Juventus (©AFP)

Juve pojeden u Haifi: Makabi 45 minuta radio šta je hteo i Alegriju otkaz potpisao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.10.22. | 20:39

Uprkos tome što mu je klub uoči utakmice javno dao podršku, teško da će posle 0:2 u Izraelu trofejni trener izbeći smenu

Pomislili su navijači Juventusa pre šest dana da je agonija završena. Protiv Makabija je upisana prva pobeda u Ligi šampiona ove sezone (3:1), a prethodno je u Seriji A savladana Bolonja (3:0). Prvi put još od kraja aprila vezane su dve pobede, međutim, brzo su stigla nova razočaranja.

Prvo u derbiju sa Milanom (0:2), a onda i večeras u novom okršaju sa Izralecima - 0:2 (0:2). Poput mačke i miša delovali su Makabi i Juventus u prvom poluvremenu, s tim da su ulogu plena mimo očekivanja imali gosti iz Torina.

Izabrane vesti

Videli smo protiv Crvene zvezde koliko nezgodan ume da bude Makabi iz Haife, a večeras je tim Baraka Bahara održao fudbalski čas ekipi Masimilijana Alegrija u prvih 45 minuta. Dao je dva, a mogao bar još toliko golova. Oba puta precizan je bio Omer Acili. Prvo u 7. minutu leđima, kada je ostao potpuno sam na skoku posle centaršuta Pjera Kornoa - što najbolje oslikava koliko su dekoncentrisani bili gosti u ovom meču, a potom i u 42, kada je iz kontre sjajno šutirao sa desne strane levicom u bliži ugao. U međuvremenu je Šeri pogodio prečku iz slobodnjaka, Acili još dvaput ozbiljno pripretio, jednom Bonuči blokirao Davida, a Ščensni odbranio šta je mogao... Na vetrometini je bio Poljak u prvom poluvremenu i tek nešto manje u drugom.


I po povratku sa odmora domaćin je kontrolisao dešavanja na terenu. Sjajna podrška navijača u Haifi dodatno je ulivala samopouzdanje fudbalerima Makabija, a pomagali su im i nemoćni gosti iz Torina.

Jedinu šansu vrednu pomena Juventus je kreirao u poslednjem minutu prvog poluvremena. Dušan Vlahović je šutirao glavom, Koen sjajnom paradom sačuvao mrežu, a na odbitak Goldberg zasmetao Miliku koji se spetljao i propustio da vrati neizvesnost.

Probao je Masimilijano Alegri da izmenama trgne svoju ekipu, ali očigledno da između njega i ovog tima ne postoji potrebna hemija. Biće pravo čudo ukoliko trofejni strateg ne bude smenjen ubrzo, bez obzira na javnu podršku kluba koju je dobio uoči ove utakmice. Još u prošlom meču, kada je defanzivnim izmenama rešio da čuva 2:0 mogao je da se opeče. Namirisao je Barak Bahar nesigurnost u redovima Juventusa i komandovao juriš svojim brzonogim igračima. Uspeli su da smanje na gol zaostatka, umalo i da izjednače, ali ih je u finišu tog duela nokautirao drugi gol Rabioa u meču.

Večeras je Izraelac rešio da napadne od starta i to mu se isplatilo. Pored toga što je njegov tim delovao poput razbijene vojske od samog početka, dodatan problem Alegri je dobio kada se nakon dvadesetak minuta za zadnju ložu uhvatio Anhel Di Marija. Morao je Argentinac van igre, a iako se umesto njega očekivao Filip Kostić, uveden je Milik.

Srpski reprezentativac zaigrao je od starta drugog dela, zajedno sa Lokatelijem, međutim, to nije donelo ikakvu promenu u odnosu snaga. Štaviše, u novom lutanju svog trenera, Kostić je finiš utakmice odigrao u ulozi zadnjeg veznog.

S ovom pobedom Makabi se izjednačio po broju bodova sa Juventusom. I jedni i drugi imaju po tri, te će se u poslednja dva kola boriti za nastavak u Ligi Evrope, dok Pari Sen Žermen i Benfika deluju kao budući učesnici osmine finala.

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO

Grupa H

Makabi Haifa - Juventus 2:0 (2:0)

/Acili 7, 42/

Pari Sen Žermen - Benfika u toku



tagovi

JuventusMasimilijano AlegriMakabi HaifaBarak BaharDušan VlahovićFilip KostićAnhel Di Marija

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara