Juventus traži napadača!

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.07.22. | 11:02

Stara dama pregovara na nekoliko frontova

Ozbiljno se Juventus pojačao ovog leta i znatno jači ulazi u novu sezonu.

Anhel di Marija će pakovati golove Dušanu Vlahoviću sa jednog, a oporavljeni Federiko Kjeza sa drugog krila. Pol Pogba je stigao da diriguje veznim redom, a Bremer i Gati da zamene Kjelinija i De Lihta u srcu odbrane. Međutim, Juve traži još pojačanja. Prioritet je dovođenje napadača koji će biti alternativa Vlahoviću i povremeno igrati sa njim u tandemu kao drugi špic ili izvlačiti se na krilo.

Izabrane vesti

Prošle sezone je to bio Alvaro Morata i Juve ne bi imao ništa protiv da se saradnja nastavi. Međutim, italijanski velikan nije bio raspoložen da Atletiku plati unapred dogovorenu otkupnu cenu od 35.000.000 evra i Španac se vratio u Madrid gde ga ugovor veže još dve godine. Juventusov predlog Atletiku je bio da za Moratu plati samo 20.000.000 evra što su Kolčonjerosi glatko odbili i zasad računaju na Moratu kao svog igrača. Navodno su i prezadovoljni u kakvoj formi i sa kakvim entuzijazmom se pojavio na pripremama i neće biti čudo ako ostane u crveno-belom dresu.

Zato Juve mora da razmišlja o alternativi i već ih ima nekoliko.

Opet je aktuelna priča o Antoniju Marsijalu kojeg su želeli i prošlog leta i prošle zime kada je otišao iz Mančester Junajteda na pozajmicu u Sevilju. Vratio se na Old Traford i ovog leta ostavio prilično dobar utisak na pripremama i zavredio poštovanje trenera Erika ten Haga. Ipak, ako se Kristijano Ronaldo vrati u tim što je sve izvesnije, Francuz će opet moći da se pozdravi sa ulogom startera. Zato Juve istražuje mogućnosti pod kojima bi mogao da dobije Marsijala na pozajmicu.

Treća opcija je Timo Verner kojeg im je Čelsi već nudio u paketu za De Lihta ali tada su odbili jer im je bio potrebniji novac od Bajerna. Ipak, daleko od toga da Nemac nije interesantan Bjankonerima. Niti je Verner zadovoljan u Čelsiju, niti je Tomas Tuhel zadovoljan njime i stavio ga je na transfer listu. Cena mu je oko 45.000.000 evra i u obzir dolazi samo pozajmica. A pominje se i mogućnost Vernerovog povratka u Lajpcig.

Jefitnija opcija bi mogla da dođe iz Španije. Barselona je ponudila Juventusu Memfisa Depaja koji se uklapa u profil napadača kakav Juve traži. Odavno Katalonci pokušavaju da se reše Holanđanina, ali nisu baš imali uspeha u toj misiji. Sada ga nude Juventusu za 20.000.000 evra.

Na kraju, kao mogućnost se pominje i iskusni Marko Arnautović iza kojeg je sjajna sezona u Bolonji i takođe je tip igrača koji može da igra u tandemu ali i po krilu. Iako Bolonja ne želi da ga proda, volja igrača bi mogla da presudi jer Aranutović želi da zaigra u ekipi koja učestvuje u Ligi šampiona i takmiči se za trofeje.

Juventus i dalje vaga. Morata ostaje prva opcija, ali teško dostižna. U narednim nedeljama bi klupko trebalo da se raspetlja.

Paralelno sa potragom za napadačem, Juve traži i centralnog vezistu. Pogotovo sada posle Pogbine povrede kolena koja će ga odvojiti sa terena dva meseca. Prva meta je Leandro Paredes i sada bi pregovori mogli da se ubrzaju.


tagovi

Timo VernerAlvaro MorataLetnji prelazni rok 2022Marko ArnautovićMemfis DepajAntoni Marsijal

Obaveštavaj me

Juventus
Barselona
Man. Junajted
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara