Miralem Pjanić (©Reuters)
Miralem Pjanić (©Reuters)

Juveova alternativa za Paredesa - povratak Miralema Pjanića

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.07.22. | 21:29

Reprezentativac Bosne i Hercegovine mogao bi ponovo da obuče crno-beli dres

Najbolje dane svoje karijere Miralem Pjanić proveo je noseći dres Juventusa. Četiri puta osvojio je Seriju A sa Torinezima, triput bio u najboljem timu italijanskog prvenstva, a jednom u idealnih 11 Lige šampiona. Potom je leta 2020. prešao u Barselonu za 60.000.000 evra u transferu koji je uključivao i odlazak Artura u suprotnom smeru.

Od odlaska u Kataloniju reprezentativcu Bosne i Hercegovine karijera ide silaznom putanjom. Nije mnogo igrao u crveno-plavom dresu, a ni pozajmica Bešikatšu nije donela velike promene. Ipak, uskoro bi mogao nazad na mesto uspeha.

Izabrane vesti

Iako je sve još samo ideja, Tutosport piše da Juventus razmišlja o povratku 32-godišnjeg veziste ukoliko ne uspe da angažuje njegovog nekadašnjeg saigrača u Romi, Leandra Paredesa. Argentincu za godinu dana ističe ugovor sa Pari Sen Žermenom, ali prvak Francuske traži 30.000.000 evra za transfer, što u Juventusu smatraju previsokom cifrom. Pregovori i dalje nisu propali, međutim, ne odvijaju se u smeru u kom bi Torinezi hteli.

Staroj dami se žuri zbog povrede Pola Pogbe, pa bi narednih dana mogli da se okrenu drugom rešenju, a pomenuti list iz Torina piše da bi to mogao da bude Pjanić.

Bivši vezista Juventusa sreo sa sa dobro poznatim licima, posebno trenerom Masimilijanom Alegrijem, tokom nedavnog prijateljskog meča Barselone i Juventusa u Dalasu. Tutosport piše da je Pjanić i dalje u odličnim odnosima sa strategom koji ga je trenirao tri godine, a odličnom partijom u remiju 2:2 ponovo je skrenuo pažnju na sebe.

Međutim, skrenuo je i pažnju svog aktuelnog trenera, Ćavija, koji ga silno nahvalio posle utakmice pa španski mediji već pišu da bi uloga iskusnog veziste u Barseloni mogla da se promeni i da će pod vođstvom nekadašnjeg kapitena kluba imati veću minutažu. Izvesnije je, ipak, da će zbog velikog broja novih igrača i potrebnog rasterećenja budžeta za plate, presuditi odluka predsednika Đoana Laporte da olakša igrački kadar, a među igračima koji su na transfer listi je i Miralem Pjanić.

Veruju u Tutosportu da bi Barselona mogla da pristane i na pozajmicu Juventusu.



tagovi

Miralem PjanićLetnji prelazni rok 2022BarselonaJuventus

Obaveštavaj me

Juventus
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara