©Shutterstock
©Shutterstock

Južnoamerikanci neće igrati kvalifikacije za Mundijal u martu

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.03.21. | 20:03

Otkazani mečevi pete i šeste runde kvalifikacija

Kako je i zvanično potvrđeno, KONMEBOL je otkazao mečeve petog i šestog kola kvalifikacija Južne Amerike za Svetsko prvenstvo u Kataru (2022) zbog zabrana putovanja širom planete. Brojne zemlje, poput Engleske, ne dozvoljavaju dolaske iz Argentine i Brazila, pa su mečevi planirani za mart otkazani.

Klubovi iz nekoliko zemalja su odbili da daju dozvolu svojim igračima da predstavljaju svoje državne timove u martovskom kvalifikacionom prozoru, svesni da bi po povratku morali da budu u karantinu i da bi zbog toga propustili određeni broj mečeva. Argentina i Brazil su recimo na listi zemalja iz kojih je zabranjen dolazak u Veliku Britaniju, pa su se tako oglasili i treneri Liverpula i Mančester Sitija Jirgen Klop i Pep Gvardiola, koji su istakli da bi zbog kvalifikacija u ključnom delu sezone ostali bez važnih igrača.

Izabrane vesti

"Ako važni igrači, njih šest, sedam, osam ili čak devet, ne mogu da igraju deset dana, to nema nikakvog smisla. Oni neće putovati", jasan je bio šef struke Građana.

Pojedini klubovi iz Primere i Bundeslige su takođe odbili da puste svoje igrače "preko bare", pa su iz južnoameričke fudbalske konfederacije odlučili da otkažu kvalifikacione mečeve u martu. Još uvek nije poznato za kada će biti pomereni.

"Upravni odbor KONMEBOL-a je doneo odluku da suspenduje duplu rundu kvalifikacija za Katar 2022 zakazanu za mart. Odluka je doneta zbog nemogućnosti da se u željeno vreme pojave svi igrači iz Južne Amerike. FIFA će se potruditi da pronađe novi datum, u saradnji sa KONMEBOL-om i ostalim članicama. Uskoro će se nove opcije uzeti u razmatranje", stoji u zvaničnom saopštenju.

U tekućem mesecu su bila planirana i dva velika derbija, Argentina je imala zakazane duele sa selekcijama Urugvaja i Brazila.

Karioke su prve na tabeli sa maksimalnim učinkom posle četiri kola, prati ih Argentina sa dva boda manje. Sledi Ekvador sa devet bodova, po šest imaju Paragvaj i Urugvaj. Prve četiri selekcije će direktno izboriti plasman na Mundijal, dok će petoplasirana ići u baraž sa predstavnicima Azije, Okeanije i Konkakaf zone, koji se takođe preko kvalifikacija u okviru svojih konfederacija budu domogli doigravanja.



tagovi

Pep GvardiolaBrazilArgentinaJužna AmerikaConmebol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara