Slavlje Lina i Grizmana (© Reuters)
Slavlje Lina i Grizmana (© Reuters)

Kad igra Atletiko to je obavezno drama: Čolo ima novog strelca iz potaje, ali i saveznika u VAR sobi

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 18:21

Madriđani na mišiće dobili i Sosijedad

Na papiru ima tim za titulu, na terenu se muči. Čak i kad dobija. Real je uhvatio na prepad u Madrilenju, protiv Kadisa nadoknadio minus, nije zaslužio da dobije Fajenord tokom sedmice, protiv Sosijedadom pokazao Atletiko još defanzivnih slabosti, a onda još jednom demonstrirao odlučnost, sposobnost da trijumfuje i kad ne blista, kao što je bio slučaj u derbiju španskih predstavnika u Ligi šampiona.

Ovih 2:1 je nagoveštaj da Dijego Simeone može da se takmiči sa Barselonom i Realom. Prošle sezone je brzi ispao iz trke i zek posle Mundijala njegov tim zaigrao prepoznatljivo, verovatno najbolje u Primeri, samo što je bilo kasno da bi se umešao u borbu za naslova. A posle duela devetog kola zaostaje za liderom pet bodova, s tim da ima meč manje.

Izabrane vesti

Meč na Metropolitanu može da se posmatra iz različitih uglova. Pristalice Atletika sigurno se raduju što je napadački potencijal proširen zahvaljujući učinku Samuela Lina. Kad su Alvaro Morata i Antoan Griziman presudili kraljevskom klubu delovalo je da samo oni starosedeoci da tresu mreže, a onda (posle pogotka Francuza u Pamploni) pogađao je ostatak tima: Rodrigo Rikelme za potvrdu trijumfa nad Osasunom, Anhel Korea (dva) i Nauel Molina za veleobrt protiv Kadisa, a onda i Samuel Lino.

Čolo je tokom leta vratio sa pozajmica Rikelmea i Lina, a odlaskom Janika Fereire Karaska se otvorilo prostor po levom boku za novo rešenje i oni to obilato koriste. Brazilac je sačekao pas kapitena Kokea, istrčao pred Aleksa Remira i postigao prvenac za crveno-bele, s obzirom da je odmah po dolasku morao na kaljenje u Valensiju.

Bila je to i 99. asistencija Kokea u zvaničnim mečevima za Atletiko, kad se činilo da je Madriđani tradicionalno lako izaći na kraj sa jednom od omiljenih mušterija usledio je zaplet kakav samo Atletiko može da pruži. Sve posle izjednačanja u režiji Mikela Ojarsabala kad je domaćin morao da preuzme više rizika u igri, mada je do drugog gola, vrednog slavlja, stigao iz jedanaesterca koji će izazvati polemike.

Iznudio ga je Antoan Grizman tako što je šutirao, a lopta udarila u ruku Karlosa Fernadesa, u trenutku dok mu je bila na travi. Iz ugla baskijskog tima visoki napadač nije imao gde da je skloni i nalazila se u prirodnom položaju. Za sudiju Hosea Munueru Montera to je bio penal koji je Francuz realizovao i omogućio Jorgandžijama da zadrže maksimalan učinak kod kuće.

Kad smo već kod utisaka i različitih uglova gledanja: Atletiko je bio daleko bolji u prvom i početkom drugog poluvremena kad su stative pogađali Rodrigo de Pol (posle kombinacije iz slobodnog udarca) i Aksel Vitsel. A onda je počeo da igra iza lopte, uz to je sastav Imanola Algvasila ubrzao i počeo da preti preko Mikela Ojarsabala. Imao je kapiten najbolju šansu za goste u prvom poluvremenu, pogodio stativu u drugom, a onda na pas Karlosa Fernandesa izbio sam pred Jana Oblaka i matirao ga.

U tim trenucima je sastav iz San Sebastijana izgledao uverljivije i ko zna šta bi bilo da su posle pokušaja Braisa Mendesa odlučile da igranje rukom Alvara Morata okarakterišu kao penal za Sosijedad. Za goste je i to bila najstroža kazna, ali ove nedelje VAR je saveznik Atletika.

ŠPANIJA 1 – 9. KOLO

Petak

Atletik Bilbao - Almerija 3:0 (1:0)

/Guruzeta 10, Garsija 63, Sanset 81/

Subota

Kadiz - Đirona 0:1 (0:0)

/Garsija 59/

Real Madrid - Osasuna 4:0 (1:0)

/Belingem 9, 54, Vinisijus 65, Hoselu 70/

Majorka - Valensija 1:1 (1:1)

/Rodrigez 5 - Dijego Lopez 45+3/

Sevilja - Rajo Valjekano 2:2 (0:2)

/Sou 50, En Nesiri 90+6 - Valentin 21, Alvaro Garsija 26/

Nedelja

Viljareal - Las Palmas 1:2 (0:1)

/Đerar Moreno 90+2 - Koko 45+2, Kardona 51pen/

Atletiko – Sosijedad 2:1 (1:0)

/Lino 22, Grizman 89 pen – Ojarsabal 73/

18.30: (2,60) Alaves (3,25) Betis (3,00)

18.30: (2,05) Selta (3,35) Hetafe (4,10)

21.00: (7,00) Granada (4,50) Barselona (1,45)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Samuel LinoKokeAtletiko MadridReal SosijedadSosijedadAntoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara