Markus Tiram protiv Hofenhajma (Reuters)
Markus Tiram protiv Hofenhajma (Reuters)

Kad si bahat i sramotiš klub, moraš i da platiš: Tiramu zabrana od pet utakmica i rekordna novčana kazna

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 19:22

Francuz kažnjen sa 40.000 evra koje će biti usmerene u dobrotvorne svrhe

Na fudbalskom terenu kao i u životu morate da snosite posledice za poteze koje povlačite, bez obzira na ishitrene, neracionalne reakcije zbog kojih kasnije usledi kajanje jer zla namera nije postojala. Markus Tiram se putem društvenih mreža pokajao za subotnje grehe kada je pljunuo Hofenhajmovog Stefana Poša, međutim nemačka fudbalska federacija je bila strog sudija. Sankcija centralnog fudbalskog tela glasi: Tiram će propustiti šest utakmica.

To će zapravo biti pet mečeva, jer je jedan od njih odložen za kraj 2021. godine. Suspenzija počinje već sutra protiv Elversberga u šesnaestini finala nacionalnog kupa, a sin legendarnog Lilijana Tirama propustiće još duele sa Arminijom, zatim domaćinstvo braniocu trofeja minhenskom Bajernu, kao i duele sa Štutgartom i Verder Bremenom. Na teren će se vratiti 22. januara spreman za derbi sa Dortmundom na Borusija Parku.

Izabrane vesti

Priliku da kazni svog fudbalera za nesportsko ponašanje i kaljanje imidža nije propustio ni Menš koji ćemu uzeti novac u visini jedne mesečne zarade. Dakle, 40.000 evra kojih će Francuz morati da se odrekne biće usmerene u dobrotvnorne svrhe. To je odluka koju je klub predstavio u zvaničnom saopštenju.

Sa ovih 40.000 evra Tiram je ozbiljno nadmašio neslavan rekord Kevina de Brujnea koji je kao igrač Volfzburga zbog uvreda upućenih skupljaču lopti morao da plati 20.000 evropskih novčanica. Sličnu sankicju, ali u pogledu zabrane igranja dobio je Štutgartov Santijago Askasibar u aprilu 2019. godine zbog pljuvanja Kaja Haverca.

Podsetimo da je minule subote Markus Tiram isključen u 78. minutu pri rezultatu 1:1 i da je na taj način pored urušavanja ugleda kluba direktno pomogao rivalu da osvoji tri boda. Gol Hofa pao je osam minuta nakon gluposti jednog od najvažnijih ofanzivaca Borusije. Odmah po završetku utakmice trener domaćih Marko Roze uputio je izvinjenje u ime kluba, a istu stvar je tokom večeri učinio i Tiram.



tagovi

Borusija MenhengladbahMarkus Tiram

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara