Kad su džepovi puni, srce lakše odlučuje: Vidal, Bravo, Salvio - veliki projekat

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.01.24. | 09:41

Kolo Kolo sprema tim za Kopa Libertadores

Džepovi su odavno puni, poziv Amerike de Kali nije nešto što je nemoguće odbiti, bez obzira što se radi o multimilionskoj ponudi, što će reći da su stvoreni uslovi da srce odluči. A ono kaže - kući.

Arturo Vidal (36) vraća se u Kolo Kolo, javljaju maltene svi relevatni mediji u Čileu!

Izabrane vesti

U pitanju je povratak nakon 16 i po godina u klub u kom je stasao, a kako se može čuti, ugovor će biti potpisan na dve godine. Dogovor je sklopljen, igrač je potvrdio da dolazi, ostaje samo onaj zvanični deo koji bi trebalo da bude obavljen tokom iduće nedelje, kada će se Vidal i pridružiti četi Horhea Almirona.

Nekadašnjem igraču Leverkuzena, Juvenusa, Bajerna, Intera i Barselone 1. januara je istekao ugovor sa brazilskim Atletiko Paranenseom. Prethodnih dana činilo se da će prihvatiti ponudu da se okuša u kolumbijskom šampionatu, ali na kraju se ipak odlučio za povratak kući.

Verovatno da je na to uticao i ambiciozan projekat koji Kolo Kolo ima. Naime, ideja slavnog kluba je da kroz šest meseci, kada mu istekne ugovor sa meksičkim Pumasom, angažuje Eduarda Toto Salvija, nekadašnju zvezdu Benfike i Atletiko Madrida, odnosno da skoro nakon 18 godina vrati i golmanskog veterana Klaudija Brava, koji trenutno brani za Betis.

Od nekadašnjih igrača što su ostavili trag u Evropi, Almiron već na raspolaganju ima Darija Leskana (33), koji je svojevremeno nosio dres Ingolštata u Bundesligi i Cvajti.

Ali da se vratimo Vidalu. Čileanski mediji navode da 20 godina nije bilo ovako zvučnog transfer-povratka u tamošnji fudbal. Još od Ivana Zamorana 2003. (takođe došao u Kolo Kolo) i Marsela Salasa - on je 2005. obukao dres Universidad de Čile.


tagovi

Arturo VidalZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara