"Doveo do ludila publiku u Kijevu: De Hea (na zemlji)"
"Doveo do ludila publiku u Kijevu: De Hea (na zemlji)"

Kad sve promašiš, moraš u baraž! De Hea rasplakao Ukrajince i poslao Mađare direktno u Francusku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.10.15. | 22:46

Neverovatni promašaji napadača Ukrajine omogućili su i Slovačkoj da bez problema vizira kartu za Evropsko prvenstvo

Doveo do ludila publiku u Kijevu: De Hea (na zemlji)

Sjajno veče u grupi C nije donelo iznenađenje u Kijevu, ali je donelo fenomenalan fudbal. Španija je i sa kombinovanim timom slavila sa 1:0 i primorala Ukrajinu da kroz baraž potraži plasman u Francusku, a Mađarskoj verovatno omogućila direktan plasman na Evropsko prvenstvo kao najboljoj trećeplasiranoj selekciji.

Izabrane vesti

A imali su Ukrajninci šanse, bili su izuzetno dobar rival, samo što je David de Hea bio maestralan večeras. Sve živo je odbranio golman Mančester Junajteda, domaćini su šutirali preko 15 puta na njegov gol, ali je mreža ostala netaknuta. Inače, sjajan meč je odigran u Kijevu. 

Španija je utakmicu nastupila u šarenom sastavu, Visente Del Boske pružio je šansu fudbalerima poput Gašpara, Ečeite, Alkasera, Nolita, koji nisu u prvom planu, a zanimljivo da ceo tim Crvene furije koji je izašao na teren večeras nije imao zajedno utakmica u nacionalnom timu, kao kapiten Sesk Fabregas (100).

Ukrajina je bolje otvorila meč, imala dobre šanse preko Kraveca i Rotana u 15. minutu, ali su bili neprecizni. Španija je uzvratila u 21. kada je povela. Posle lepe akcije Gašpar je glavom nakon centaršuta Tijaga Alkantare matirao Pjatova i doneo prednost gostima. 

Samo minut kasnije mogla je Furija i do drugog gola, Kučer je oborio Fabregasa u šesnaestercu, a naš arbitar Milorad Mažić, koji je besprekorno odradio posao, pokazao je opravdano na belu tačku. Fabregas međutim nije bio precizan, iskusni Pjatov ga je pročitao, i zadržao Ukrajinu u igri. Bio je to zamajac za domaćine da krenu odlučnije, što su i učinili, a sledeću dobru priliku nije iskoristio Kravets koji je promašio gol sa svega nekoliko metara…  

Opet je Španija bolje otvorila drugo poluvreme, a u 56. minutu moglo je da bude i 2:0. Ipak, Milorad Mažić je poništio gol San Hozea zbog faula nad Jarmolenkom, pa je Ukrajina dobila šansu da nastavi da s ebori za preokret. Odmah je na drugoj strani uzvratio Garmaš, ali je De Hea sjajno odbranio. Probao je i Jarmolenko sredinom drugog dela, nije bio precizan, kao ni Konopljanka, a najbolju šansu za izjednačenje propustio je Stpanenko u 84. minutu kada je iz dobre pozicije šutirao preko gola. Na kraju, promašio je i Seleznjov u 89...  

Kako Ukrajina nije uspela da slomi otpor Španije u finišu, morala je da se zadovolji plasmanom u baraž, a trijumf Crvene furije doneo je Mađarskoj izvesno direktan plasman na Evropsko prvenstvo kao najboljoj trećeplasiranoj ekipi. Iako još samo Turska može da pokvari posao našim severnim susedima, malo je verovatno da će se to desiti, jer joj je osim trijumfa nad Islandom u Konji, potrebno i veliko iznaneđenje u Rigi, gde poslednjeplasirani Kazahstan treba da pobedi Letoniju. Kako su šanse za takav ishod vrlo male, sva je prilika da će ipak Mađari u Francusku kao najbolja trećeplasirana ekipa, dok Turke čeka baraž.

U drugom meču ove grupe, nije bilo iznenađenja, iako je Luksemburg pružio ozbiljan otpor Slovačkoj. Gosti su slavili sa 4:2 i overili drugu poziciju u grupi i direktan plasman u Francusku. Blistao je dvostruki strelac Marek Hamšik, koji je golom u 90. minutu razrešio rezultatsku dilemu, ako je i postojala.

U trećem meču ove grupe Belorusija i Makedonija su odigrale utakmicu bez golova

GRUPA C

Ukrijina – Španija 0:1 (0:1)
/Gašpar 21/

Luksemburg – Slovačka 2:4 (0:3)
/Muš 61, Žerson 65. penal – Hamšik 24, 90+1, Nemec 29, Mak 30/

Belorusija – Makedonija 0:0

TABELA: Španija 27, Slovačka 22, Ukrajina 19, Belorusija 11, Luksemburg 4, Makedonija 4.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Jevhen KonopljankaDavid De HeaAndrij Jarmolenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara