Kakav crni PSŽ!? Ode Buskets na 500.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.08.18. | 11:04

Barsa se dogovorila sa iskusnim vezistom

Dva medija iz iste pokrajine, dve potpuno različite informacije. Iako ume da „ubode“ Sport je požuteo od tablodinih vesti, dok Mundo deportivo deluje uverljivije, pa sami procenite kome ćete da verujete:

Da li prvima što tvrde da je Serđo Buskets meta Pari Sen Žermena (zajedno sa Ivanom Rakitićem, o čemu smo pisali pre nekoliko dana) ili drugima koji imaju informaciju iz samog kluba da su Katalonci i 30-godišnji vezista postigli dogovor o obnovi ugovora?

Izabrane vesti

Čini se da dileme nema, bar kad je u pitanju pouzdaniji izvor. Tim šre što Mundo barata i konkretnim podacima, navodeći da je Buskets pristao da njegova otkupna kluazula sa postojećih 200.000.000 evra (koliko je oivičena 2016. kad je prethodni put produžio saradnju) skoči na čak 500.000.000 evra. Tim potezom žele i Barsa i sam igrač da stave do znanja zainteresovanim stranama da od prodaje nema ništa i da reprezentativac Španije svoju budućnost vidi na stradionu „Nou Kamp“.

Mundo deportivo dodaje da će Buskets dobiti veću platu (ne navodi se koliko), ali da se radi o klasičnom produžetku saradnje već o izmenama postojećeg ugovora. Osim te nove otkupne klauzula biće ubačena još jedna, vezana za njegovo trajanje. A suština je da će Barsa 2021. imati pravo da se izjasni hoće li da zadrži Busketsa još dve godine ili se tad rastaje sa njim.

Kako god, utisak je da od selidbe u Pari Sen Žermen nema ništa i da posle odlaska Tijaga Mote u penziju prvak Francuske mora da potraži novog centralnog vezistu na drugoj strani. Pogotovo što nema dileme ko je priznatiji klub na evropskom tlu i gde Serđo Buskets ima veće šanse da obogati ionako veliku trofejnu riznicu, da možda već ove sezone opet osvoji Ligu šampiona.

FOTO: Action images


tagovi

Serhio Buskets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara