Dukure, Hames i Alan (©Reuters, ©AFP)
Dukure, Hames i Alan (©Reuters, ©AFP)

Kakav dan za Everton: Votford prodaje Dukurea za 22.500.000 evra, stigli Hames i Alan

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.09.20. | 19:54

Tri velika transfera dogovorena

Navijačima Evertona poći će voda na usta, ali zbog neprijatnih iskustava iz prethodnih godina malo će sačekati sa euforijom. Svakako, vest da je uz transfere Hamesa Rodrigeza i Alana dogovoren i dolazak Abdulaja Dukurea može da probudi dozu optimizma kod svih kojima su Karamele pri srcu.

Everton je nedavno krenuo u novu ofanzivu na Dukurea i izgleda ovog puta brzo slomio Votfordov otpor, mada Stršljenovi posle selidbe u Čempionšip nemaju mnogo argumenata kojim bi mogli da zadrže francuskog vezistu poreklom iz Malija. Prema najnovijim informacijama Everton će platiti 22.500.000 evra za Dukureov transfer, plus još oko 2.500.000 evra za bonuse i trenutno se dogovaraju poslednji detalji, a igrača čeka ugovor na četiri godine.

Izabrane vesti

Dukure se svojevremeno dovodio u vezu sa Pari Sen Žermenom i još nekim evropskim bogatašima, ali je Votford tada uspešno odbijao sve ofanzive, pa čak i kada je Dukure na silu pokušavao da izdejstvuje transfer, kao onda kada je na svoju ruku otišao u Pariz i tamo čeka rasplet pregovora sa PSŽ. Tada do dogovora nije došlo, a Dukure je u Votfordu ostao do danas. Ipak, uskoro će se preseliti na novu adresu.

Everton će u narednoj sezoni imati strašan vezni red jer će kraj Dukurea igrati i Alan! Tokom dana stigla je informacija da su i Alan i Hames Rodrigez stigli u Veliku Britaniju kako bi završili lekarske preglede, obavili papirologiju i potpisali ugovore sa Karamelama. Everton će Napoliju za Alana platiti 25.000.000 evra i bonuse, a Alan dolazi na insistiranje Karla Anćelotija pošto su zajedno radili u Napoliju.

Što se Hamesovog transfera iz Reala tiče finansijski detalji nisu objavljeni, ali je jasno da je ključni čovek za ovaj posao upravo Anćeloti koji s njim sarađivao u Realu, Bajernu i sada će u Evertonu, a hteo ga je i u Napulju. Osim toga, upravo za vreme njegovog mandata u Realu Hames je doveden iz Monaka za gotovo 80.000.000 evra, a upravo je kod don Karleta igrao najbolji fudbal karijre i u dresu Kraljevskog kluba.

Everton se ne šali, ali sada je najvažnije videti da li će Anćeloti uspeti da posloži sve kockice.



tagovi

Abdulaj DukureHames RodrigezAlan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara