Bernardo Silva i Ante Rebić (©Reuters, ©Shutterstock)
Bernardo Silva i Ante Rebić (©Reuters, ©Shutterstock)

Kakav je to meč bez Ronalda i Modrića?

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.09.20. | 12:36

Portugalac ima oteklinu na nozi i veoma je neizvestan za okršaj sa Hrvatskom u okviru Lige nacija, dok plejmejker madridskog Reala nije pozvan u tabor Vatrenih

Kada kažemo Portugalija i Hrvatska, prva asocijacija - u fudbalskom smislu - su Kristijano Ronaldo i Luka Modrić. A, večerašnji sudar dveju reprezentacija u okviru 1. kola Lige nacija na Dragau propustiće, izvesno, dve najveće zvezde. Ronaldo je, prema poslednjim informacijama iz zemlje omeđene Španijom, veoma neizvestan za okršaj sa Vatrenima, jer ima oteklinu na nozi, dok as Reala iz Madrida nije pozvan na reprezentativno okupljanje zbog produženog odmora. Vreme je da počnemo da se navikavamo na Navigatore i Kockaste bez njihovih sinonima...

Bilo kako bilo, posle skoro godinu dana pauze hrvatska reprezentacija izlazi na teren, a rival u 1. kolu Grupe 3 Lige nacija joj je branilac trofeja. Svetski vicešampion gostuje večeras u Portu (20.45). Koliko su Portugalci ovaj meč shvatili ozbiljno govori i podatak da je selektor Fernando Santos mobilisao sve raspoložive snage. Kapiten i najbolji igrač Kristijano Ronaldo je čak prekinuo odmor kako bi se stavio na raspolaganje nacionalnom timu. Jedan od najboljih fudbalera u istoriji nadao se da će večeras da u 165. nastupu u dresu nacionalnog tima uspeti da zabeleži stoti pogodak. Ali, avaj.

Izabrane vesti

"Trenirao je veoma jako u ponedeljak i utorak, ali u sredu je imao problema s nogom, pa je otišao u teretanu. U međuvremenu smo saznali da ima oteklinu na nozi, poput uboda ose, pa je sada na lečenju antibioticima", rekao je Santos.

Među pozvanim igračima su i zvezde poput Bernarda Silve, Bruna Fernandesa, Žoao Feliksa, veterani Mutinjo, Rui Patrisio, Žoze Fonte, Pepe, mlade snage Guedes, Andre Silva, Dijas, Neves, Žota, Trinkao... Prejak tim imaju Portugalci, a ovu utakmicu vide kao ključnu u grupi "smrti", u kojoj su još Švedska i Francuska, i veruju da sa tri boda u prvom kolu mogu da na idealan način započnu odbranu trofeja.

Sa druge strane, hrvatski selektor Zlatko Dalić ne može da računa na najjači tim. Među pozvanim igračima nema pomenutog Modrića i Ivana Rakitića, koji su godinama bili nosioci igre. Pitanje je i u kojoj meri će Dalić moći da koristi Ivana Perišića i Marcela Brozovića koji nisu ni počeli pripreme za novu sezonu. Šime Vrsaljko se tek nedavno oporavio od virusa korona i nije u formi, a Andrej Kramarić je tek počeo sa treninzima u Nemačkoj. Zato će pritisak očekivanja pasti na mlađe igrače koji do sada nisu često imali glavne uloge u reprezentaciji. Reč je o Nikoli Vlašiću iz CSKA, Brunu Petkoviću iz Dinama, Mariju Pašaliću iz Atalante i Josipu Brekalu iz Volfzburga.

"Mnogo će nam nedostajati igrači kojih nema, pogotovo dva kapitena i to je za nas hendikep, međutim u nekoj skoroj budućnosti Hrvatska će biti bez Modrića, Rakitića, Perišića, Lovrena, Vide... Doći će vreme da neki drugi igrači preuzmu njihove uloge. Stoga je ovo idealna šansa da se oni za to pripreme, da dobiju priliku da igraju utakmice", rekao je Dalić u najavi dvoboja.

Tokom dana hrvatski selektor otkrio je postavu. Hrvatska će nastupiti u formaciji 4-3-2-1: Na golu je Livaković. Ispred njega Jedvaj, Lovren, Vida i Barišić, sredinu terena drže Kovačić, Pašalić i Vlašić, dok će napad da predvode Kramarić, Rebić i Brekalo.

LIGA NACIJA A - 1. KOLO

GRUPA 4

Četvrtak

Nemačka - Španija 1:1 (0:0)

/Verner 51 - Gaja 90+5/

Ukrajina - Švajcarska 2:1 (1:1)

/Jarmolenko 14, Zinčenko 68 - Seferović 41/


GRUPA 1

Petak

Italija - BiH 1:1 (0:0)

/Sensi 67 - Džeko 57/

Holandija - Poljska 1:0 (0:0)

/Bergvajn 61/

GRUPA 2

Subota

18.00: (9,50) Island (4,90) Engleska (1,35)

20.45: (3,60) Danska (3,45) Belgija (2,05)

GRUPA 3

Subota

20.45 (1,90) Portugalija (3,40) Hrvatska (4,30)

20.45: (5,10) Švedska (3,50) Francuska (1,75)

***kvote su podložne promenema



tagovi

Liga nacijaFudbalska reprezentacija Francuskereprezentacija HrvatskeKristijano RonaldoLuka Modrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara