Vojvodina se nije snašla ni u Belgiji, bez pobede u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.02.20. | 22:07

Lale dobro krenule, pa stale protiv Ruselara

Odličan start, šest poena prednosti u prvom setu i to je bilo to od ekipe Vojvodine u Belgiji. Ruselar je od tada preuzeo konce u svoje ruke, preokrenuo rezultat u uvodnom delu igre, a onda vrlo lagano dobio i preostala dva za ubedljivu pobedu, koja ih je održala na drugom mestu na tabeli Grupe E i plasman u narednu rundu takmičenja – 3:0 (28:26, 25:20, 25:18).

Tako su Lale ovogodišnje izdanje Lige šampiona završile bez ijedne pobede na svom kontu, mada sa dva osvojena poena, pošto su u mečevima protiv Ruselara kod kuće, te Fridrihshafena u gostima, utakmice uspevali da uvedu u peti, odlučujući set, za šta poražena ekipa dobija jedan poen.

Izabrane vesti

Nije se činilo da će Vojvodina tek tako lako prodati kožu u Belgiji. Krenuli su Novosađani odlično, poveli su u prvom setu rezultatom 5:11 i činilo se da bi mogli na pravi način da otvore duel sa Ruselarom. Međutim, veoma brzo je do izražaja došao kvalitet domaćih, koji su sredinom seta napravili seriju od četiri poena i tako neutralisali Lale. Do kraja se igralo poen za poen, imala je Voša svoje šanse kroz igru „na razliku“, ali je Ruselar ovaj deo igre ipak dobio – 28:26.

Drugi deo igre je takođe bio prilično ujednačen. Nije Ruselar uspevao baš tako lako da uspostavi dominaciju protiv srpskog kluba i Lale su imale 20:20 pred sam kraj. Činilo se tada da će se i ovaj set rešavati „na razliku“, ali je Ruselar upalio motore i serijom od pet vezanih poena upisao na svoj konto i drugi set – 25:20.

U trećem je već sve bio „autoput“ za ekipu Ruselara. Vojvodina nije dugo uspela da izdrži protiv Belgijanaca, koji su još na startu došli do pet poena prednosti, koje su do kraja samo uspeli dodatno da uvećaju i da slave ubedljiv trijumf – 25:18.

Najbolji u timu Belgijanaca bio je Hendrik Ruerlink sa 15 osvojenih poena, dok je u redovima Vojvodine najbolji bio Pavle Perić sa 16 poena.

LIGA ŠAMPIONA – 6. (POSLEDNJE) KOLO

GRUPA E
Zaksa Keđežin - Fridrishafen 3:0 (25:21, 25:21, 25:22)
Ruselar - Vojvodina 3:0 (28:26, 25:20, 25:18)

Foto: CEV


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara