Mirčea Lučesku (©AFP)
Mirčea Lučesku (©AFP)

Kakav početak: Lučesku odmah doneo trofej Dinamu i to protiv svog Šahtjora

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.08.20. | 22:24

Kijevljani iz tri šuta dali tri gola – 3:1

Bolnije za navijače Šahtjora nije moglo da bude! Njihov nekadašnji idol, čovek kojeg su kovali u zvezde, Mirčea Lučesku, oteo im je trofej Kupa Ukrajine. I doneo ga u vitrine mrskog rivala Dinama iz Kijeva!

Rumunski stručnjak je na spektakularan način počeo karijeru u kijevskom velikanu, jer je odmah doneo i pehar. U Superkupu Ukranije Dinamo je pobedio Šahtjor sa 3:1.

Izabrane vesti

A, bio je to meč kojeg će navijači Dinama pamtiti samo po osvajanju trofeja. Jer, po igri su Rudari iz Donjecka bili daleko bolji tim. Ali, stari lisac Lučesku je spakovao zamku svom nekadašnjem klubu, kojeg poznaje u dušu.

Šahtjor je dobio loptu, da se s njom igra, a Dinamo je davao golove. Tri šuta – tri gola. Hirurški precizna egzekucija. Nije to stil igre koji Mirčea voli, ali nema veze, broje se samo pobede.

Prvo je De Penja u 20. minutu pogodio za 1:0, a deset minuta kasnije je Rodrigez duplirao prednost Kijevljana. Šahtjor se vratio u igru preko Moraeša u 37. minutu i tako se završilo poluvreme. Tim iz Donjecka je imao posed lopte od čak 72 odsto, po nekim podacima, ali ta inicijativa mu ništa nije donela.

Na kraju je Sol u 82. minutu postigao treći gol za Dinamo i potvrdio pobedu i prvi trijumf Mirčee Lučeskua na klupi giganta iz ukrajinske prestonice.

SUPERKUP UKRAJINE

Utorak

Šahtjor – Dinamo Kijev 1:3 (1:2)

/Moraeš 37 – De Penja 20, Rodrigez 31, Sol 82/


tagovi

Šahtjor DonjeckDinamo KijevUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara