Gvardioline opcije (©Reuters)
Gvardioline opcije (©Reuters)

Kako će Siti da izgleda protiv Zvezde: Devetorica sigurnih i tri Pepove kombinacije

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.09.23. | 11:10

Alvarez, Foden, Bernardo... Neko od njih trojice će na klupu. Akanđi će navodno da dobije šansu da odmori

Mančester Siti brani krunu i u Engleskoj početak evropske sezone posmatraju samo kroz tu prizmu: tim Pep Gvardiola je u prethodnom takmičarskom ciklusu bio uverljivo najbolji na Starom kontinentu, pa je jedino pitanje može li da se potvrdi kao dominantna velesila. Okršaj sa Crvenom zvezdom na startu Grupe G uglavnom se tretira kao prvi stepenik na tom putu, puka formalnost, ništa više.

Istini za volju, Građani i jesu toliko odmakli konkurenciji da ni najveći optimisti među navijačima srpskog šampiona ne veruju u iznenađenje na Etihadu. Prosto, Siti je toliko jak da čak i bez povređenih asova kakvi su Kevin de Brujne, Mateo Kovačić, Gžek Griliš i Džon Stons izgleda neverovatno moćno. Pride, Siti će danas pred navijače izneti pehar Lige šampiona. I kao novopečeni prvak neće se igrati sa renomeom. Želeće da pokaže svu snagu.

Izabrane vesti

Gvardiola je već najavio da će izaći u najjačem sastavu. I čini se da se manje više tu sve zna. Samo dve ili tri dileme pred megdan sa beogradskim crveno-belima.

Naime, niko na ostrvu ne sumnja da će na golu biti Ederson, te da će poslednju četvorku činiti Kajl Voker, Ruben Dijas, Nejtan Ake (navodno ima prednost u odnosu na Manuela Akanđija, koji bi mogao da odmori) i Joško Gvardiol. Moglo bi da se desi da Akanđi zaigra na beku, ali većinski mediji veruju u pomenuti kvartet. U vezi su sigurni i Rodri i Mateus Nunjes, dok ćemo u napadu sigurno gledati Erlinga Halanda i brzonogog Žeremija Dokua.

To je dakle već devet, jedine dileme preostale su za dva poslednje mesta u startnih 11, a tiču se Fila Fodena, Bernarda Silve i Hulijana Alvareza. Jedan od njih trojice bi prema projekcijama ostrvske štampe morao da počne na klupi.

Ko? Teško je reći. Isprva bismo pomislili da će to biti Hulijan Alvarez – kakav je hendikep boriti se za mesto u timu sa Halandom - ali Gvardiola je posle dve asistencije u pobedi nad Vest Hemom za Argentinca rekao da ga je „skoro nemoguće izostaviti iz tima“.

---------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

----------

Opet, svi znamo koliko je dobar Foden, a ništa manje ni Bernardo Silva. Samo je pitanje da li će stručni štab da se opredeli za formaciju 4-2-4 ili 4-2-3-1 ili 4-3-3. Mada su manje više to sve varijacije na istu temu.

Sa klupe će minute svakako tražiti Kalvin Filips, Serhio Gomez i Oskar Bob, ali ako Gvardiola ostane dosledan i izvede najjači sastav moraće da budu strpljivi. Sigurno je samo jedno: koga god da izabere Pep – zastrašujuć je to tim.



tagovi

Pep GvardiolaBernardo SilvaHulijan AlvarezFil Foden

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara